miercuri, 21 octombrie 2020

Cezar Preda a anunțat că se retrage din politică

Unul dintre cei mai vechi politicieni din Partidul Național Liberal, Cezar Preda, a anunțat luni seară că se retrage din politică. Deputatul liberal a precizat că a avut o discuție cu președintele PNL, Ludovic Orban, căruia i-a explicat că are un proiect personal. De altfel, Cezar Preda a devenit, în ultimul an, unul dintre politicienii din PNL care au refuzat linia de comunicare a partidului, criticând frecvent deciziile șefilor săi ierarhici, dar și ale guvernului condus de Orban.

Nu-mi doresc să mai candidez. Sunt de două decenii la vârful politicii. E momentul să vină oamenii tineri. Am vorbit cu premierul, i-am spus că am proiectul meu. E un proiect care depinde de succesul partidului meu”, a declarat Cezar Preda, luni seara, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Cezar Preda a fost vicepreședinte și prim-vicepreședinte al Partidului Democrat, apoi al Partidului Democrat Liberal și, din 2014, al Partidului Național Liberal (după fuziunea PDL cu PNL), deputat de Buzău între 2004 și 2016, ales apoi în 2016 ca deputat de Dâmbovița.

„Partidul meu a murit”

Cezar Preda a pus pe tapet ideea retragerii din viaţa politică încă din martie 2018, într-o conferinţă de presă la Târgovişte. El a spus că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar pentru că va ieşi la pensie.

„Partidul meu (PDL, n.r.) a murit. Eu am muncit cu drag în politica asta. Am şi greşit foarte mult, dar greşelile mele nu au fost greşeli pe care le conştientizam în momentul în care le-am făcut”, a spus Preda. Întrebat de jurnalişti dacă PNL este partidul lui, Cezar Preda a spus: „PNL este partidul meu, prin fuziune”.

Preda a spus că se află la ultimul mandat, dar a și explicat rațiunile pentru care a luat această decizie: „Când am spus că sunt la ultimul mandat este ceea ce cred eu că trebuie să fac acum. Şi nu-i vorba de Dâmboviţa, n-am venit să plec de aici, ci am venit să îmi fac treaba. Cred că pot să mă duc şi la pensie. Acum vă spun că nu intenţionez să mai candidez. Împlinesc anii de pensie. Cred că pot să fac şi alte lucruri (…) Eu nu doresc să candidez pentru vreun post. Eu sunt parlamentar, aşa cum se spune în politica românească, la ultimul mandat. Îmi ajunge”, a adăugat parlamentarul liberal.

El şi-a arătat nemulţumirea şi faţă de modul cum PNL a reacţionat când a fost ales, în luna ianuarie 2018, preşedinte al Grupului Partidului Popular European din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. „Mă duc la pensie, am treabă la Consiliul Europei. Aţi văzut, partidul meu o săptămână nici nu a vrut să dea ştirea că unul dintre membrii acestui partid a luat cea mai înaltă funcţie pe care putea să o ia vreodată”, a mai spus deputatul Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!