Actualitate

Cetățeni străini, ședere ilegală în Buzău

Cinci cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani au fost depistați de către polițiștii Biroului de Imigrări, în timp ce munceau, fără să dețină aviz de muncă. Cei cinci bărbați sunt din Republica Moldova.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că doi dintre aceștia au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, iar ceilalți 3 cetățeni străini au intrat în țara noastră, în baza permisului de mic trafic de frontieră, însă nu au respectat scopul pentru care au intrat în țară.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au încetat dreptul de şedere pentru doi cetățeni străini, fiindu-le emise decizii de returnare sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore, iar în cazul celorlalți trei cetățeni străini cu ședere ilegală, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile. La ieșirea din țară pe numele celor doi cetățeni străini, intrați în baza pașaportului biometric a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Articole similare