vineri, 03 iulie 2020

Cercul de robotică „Homosapiens”, primul „antrenament” pentru BRD First Tech Challenge Romania

Membrii Cercului de robotică „Homosapiens” al Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu” au participat, sâmbătă, la o competiţie demonstrativă organizată de Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB), la care au fost prezente 32 de echipe din întreaga ţară.

Competiţia, care a ­si­mulat un concurs oficial, a fost menită să pregătească echipele înscrise la faza naţională a BRD First Tech Challenge Romania, atât din punct de vedere al testării tehnice a roboţilor, cât şi din cel al antrenamentului celor care îi vor „conduce”  la concursul propriu-zis. Cele patru meciuri jucate în competiţia de sâmbătă au fost de bun augur pentru hasdeieni, care au identificat mai multe probleme tehnice ale robotului, pe care trebuie să le rezolve până la urmă­toarea întâlnire demonstrativă. „Am descoperit, cu această ocazie, mai multe vulnerabilităţi ale robotului, posibile defecţiuni care pot apărea în timpul concursului oficial, care ne-au indicat direcţia în care trebuie să mergem în continuare. Şi, bine­înţeles, participarea la această etapă demo ne-a dat ocazia să legăm noi prietenii”, spune Andrei Năpruiu, liderul Cercului de robotică „Homosapiens”.

Cercul de robotică al Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu” a fost înfiinţat cu mai puţin de doi ani în urmă şi, în prezent, are următoarea componenţă: Ioana Arădoaie, Andrei Barbu, Andrei Baroian, Mihai-Tudor Bostan, Sara-Maria Burceag, Radu Cujbescu, Daria Dima, Andrei Dumitru, Bianca Dumitru, Liviu-Ionuţ Gheorghe, Camelia Ivan, Luciana Mihai, Andrei Năpruiu, Laura Pătulea, Eduard Petre, Rareş-Mario Sîrbu şi Bogdan Vlad. În luna martie a acestui an, la finala BRD First Tech Challenge Romania, hasdeienii s-au clasat pe unul dintre locurile fruntaşe în faţa altor aproape 120 de echipe din toată ţara şi s-au întors acasă cu premiul Design Awards pentru aspectul robotului realizat de ei – „Nea Marin”, conceput în scopul prelevării de mostre de roci de pe alte planete – şi pentru proiecţia 3D a acestuia.

Discuţiile dintre membrii Clubului de robotică „Homosapiens” al Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu” şi câţiva dintre cei mai importanţi agenţi economici buzoieni, purtate în cadrul unei întâlniri organizate în urmă cu o lună la iniţiativa prefectului Carmen Ichim, încep să dea primele roade. „Trei dintre oamenii de afaceri care au răspuns invitaţiei noastre au donat până în prezent suma de 11.400 lei, reprezentând o parte din costurile necesare pentru ca străluciţii tineri să poată finaliza construcţia unui nou robot performant pentru a participa la viitoarele competiţii naţionale şi care le-ar permite să treacă de selecţia pentru Campionatul Mondial de Robotică de la Detroit (SUA), dar îmi exprim ­spe­ranţa că în judeţul nostru ­exis­tă mult mai mulţi oameni de bine, dispuşi să investească în inteligenţa românească”, a scris Carmen Ichim pe pagina oficială de Facebook a Instituţiei Prefectului.

loading...
error: Content is protected !!