Cultură

Celulita – un dușman al picioarelor frumoase. Cum o poți elimina rapid și eficient?

Celulita apare sub formă de riduri, denivelări și mici gropițe pe piele, care seamănă cu coaja unei portocale. Apare ca urmare a acumulării de țesut adipos și a îmbătrânirii țesutului cutanat. Cel mai adesea afectează femeile, deoarece apare pe baza producției crescute de estrogeni. Celulita nu este gravă în sine, este în primul rând o problemă estetică. Cu toate acestea, dacă este neglijată, poate duce la complicații mai grave de sănătate.

Ce este celulita?

O poți recunoaște după gropițele, umflăturile și șanțurile inestetice de pe suprafața pielii. Pielea afectată arată ca o coajă de portocală. Apare atunci când apar modificări în producția de hormoni sexuali(în special hormonii sexuali feminini estrogeni).

Excesul de hormoni sexuali are efect asupra țesutului subcutanat, în care se creează un fel de buzunar, oferind spațiu pentru acumularea de adipocite (celule adipoase). Celulele adipoase sunt apoi umplute cu substanțe toxice care nu sunt îndepărtate de sistemul vaselor limfatice, așa cum ar trebui să fie. Rezultatul este o piele denivelată inestetică, care se umple cu mai multe gropițe în timp.

Cum să scapi de celulită?

Pentru a suprima simptomele celulitei, este necesar să se adopte o abordare cuprinzătoare. Este necesar să îndepărtezi straturile în exces de grăsime subcutanată, să întărești țesutul fibros și să îmbunătățești circulația sângelui la nivelul pielii cu un gel antiinflamator. Toate acestea vor contribui la îmbunătățirea stării.

Baza succesului este o dietă adecvată și suficient exercițiu fizic. Meniul trebuie să fie bogat în fructe și legume proaspete și să conțină suficiente minerale, vitamine și fibre. Alimentele procesate industrial, alimentele sărate, alimentele prăjite și grase și dulciurile sunt complet nepotrivite. Este bine să elimini complet fumatul și consumul de alcool.

Mișcarea aerobă regulată va ajuta la stimularea sistemului limfatic , la îmbunătățirea circulației sângelui și la eliminarea substanțelor reziduale și a toxinelor, a căror acumulare în țesutul subcutanat se manifestă prin apariția celulitei. Efectuarea exercițiilor de întărire și utilizarea frecventă a unor creme antiinflamatorii poate ajuta zonele afectate .

Nu trebuie să neglijezi nici un aport suficient de lichide pentru funcționarea fiziologică a sistemului limfatic și pentru funcționarea eficientă a metabolismului. Se afirmă că o persoană obișnuită ar trebui să bea 2 până la 3 litri de lichide neîndulcite pe zi, chiar mai multe în sezonul cald și în timpul sportului. Apa plata plată (nearomatizată), ceaiurile din plante neîndulcite și sucurile de legume și fructe de casă sunt ideale.

Există și alte metode de stimulare a sistemului limfatic:

  • sauna,
  • alternarea apei calde și reci la duș,
  • drenaj limfatic – un tip special de masaj.

Ca și concluzie, nu trebuie să uiți de masajele limfatice cu o cremă anticelulitică, care sunt folosite ca metodă extrem de eficientă, mai ales în stadiile avansate ale celulitei. Lavetele speciale sau mănușile aspre, care sunt folosite pentru masajul acasă la duș, pot fi foarte utile . Dacă îți îmbogățești rutina zilnică cu masaj folosind mișcări circulare, poți îmbunătăți garantat starea pielii.

Articole similare