Economic

Cele mai populare tipuri de pariuri pe fotbal, baschet și tenis

Agențiile de pariuri sportive online de top au în oferte peste douăzeci de sporturi, de la cele mai populare la discipline de nișă. Orice jucător care știe ce înseamnă 1X2 la pariuri are șansa să câștige bani din acest hobby. Cei care se axează și pe alte opțiuni de pariere au și mai multe posibilități de a găsi selecții cu probabilitate mare de câștig.

Fotbalul, tenisul și baschetul sunt cele mai pariate sporturi, potrivit informațiilor furnizate de operatori. Este firesc, din moment ce peste 70% dintre bărbații români sunt microbiști, performanțele Simonei Halep au făcut ca interesul în jurul „sportului alb” să crească din nou, iar când spui „baschet” spui NBA, o competiție-spectacol cu foarte mulți urmăritori în țara noastră.

Așa cum era normal, casele de pariuri oferă atenție mai mare acestor discipline. Un meci de fotbal din Liga I, de exemplu, are și peste 260 de selecții pe care se poate paria. Sunt și evenimente cu 600 de opțiuni de pariere, în Liga Campionilor. Mai toți operatorii au introdus opțiunea BetCombo, prin care pot fi trecute pe același bilet mai multe selecții din același meci. Înainte, acest lucru nu era posibil.

Totuși, majoritatea jucătorilor se limitează la cele mai populare tipuri de pariuri. Iată care sunt acestea:

Pariuri pe fotbal

Cele mai multe bilete sunt plasate pe piața „Rezultat final 1X2”. „1 solist” înseamnă victoria echipei gazdă, „X” este rezervat egalului, iar un pariu pe „2 solist” este câștigător dacă meciul se încheie cu victoria oaspeților.

La fel de populare sunt și pariurile pe șansă dublă, folosite, de obicei, pe biletele de tip acumulator: „1X” – pariul este câștigător dacă înving gazdele sau se termină egal; „X2” – trebuie să învingă oaspeții sau să se termine la egalitate; „12” – trebuie să învingă una dintre echipe.

Cei care preferă să joace acoperit sau care vor să valorifice o victorie clară a favoritei se folosesc de avantajul oferit de liniile asiatice. De exemplu, dacă joacă FC Barcelona cu Real Madrid, selecția „FC Barcelona 0 handicap asiatic” este câștigătoare dacă înving gazdele. În caz de egalitate, miza este rambursată.

În schimb, într-un meci Bayern Munchen vs Mainz, se poate miza pe „Bayern – 1 handicap asiatic”, pentru o cotă mai mare. Pariul este câștigător dacă bavarezii câștigă la o diferență de minim două goluri. Dacă înving la diferență minimă, se rambursează miza.

Microbiștii mizează și pe goluri, cele mai populare pariuri pe această piață fiind cele de tipul „peste/sub 2.5 goluri”. În ceea ce privește liniile asiatice, predomină pariurile de tipul „peste/sub 2 goluri total asiatic”.

Se mai pariază destul de mult și pe cornere sau pe cartonașe galbene, tot pe selecții de tipul „peste/sub”.

Pariuri pe tenis

Mai ales în timpul turneelor de Grand Slam (US Open, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon) sau când sunt competiții mai importante în care este implicată Simona Halep, românii pariază în număr mare și pe meciurile de tenis.

Cele mai multe bilete plasate pe „sportul alb” vizează câștigătorul/câștigătoarea confruntării (pe 1 solist sau pe 2 solist, în acest sport nu există „X”), numărul de game-uri (peste/sub) și handicapul la game-uri/seturi. De exemplu, un pariu pe selecția „Halep -1.5 seturi” este câștigător dacă Simona câștigă meciul cu 2-0 la seturi. De asemenea, se poate paria pe „Halep -3.5 game-uri”, însemnând că diferența între totalul game-urilor câștigate de româncă și totalul game-urilor câștigate de adversară trebuie să fie minim 4.

Pariuri pe baschet

Ca și în cazul fotbalului sau tenisului, în baschet se pariază cel mai mult pe câștigătorul meciurilor, fie în timpul regulamentar, fie în prelungiri. Apare din nou varianta „X”, dar egalurile sunt foarte rare în acest sport.

De asemenea, se mai mizează pe „total puncte peste/sub”, pe handicap sau pe echipa care va ajunge prima la un anumit număr de puncte. Unii operatori pun accent pe competițiile din România, atrăgând suporterii echipelor participante. Totuși, NBA rămâne campionatul pe care se pariază cel mai mult.

Articole similare