joi, 04 martie 2021

Cele mai frumoase stațiuni egiptene de vacanță

Probabil că știi Egiptul din poveștile prietenilor sau doar din legendele cu faraoni. Sau poate ți-a rămas în minte frumusețea celebrei Cleopatra. Oricare ar fi varianta, o vacanță în Egipt trebuie organizată măcar o dată în viață!

Egiptul are, desigur, o mulțime de zone istorice. Masivele temple de pe vremea faraonilor, Marele Sfinx, piramidele semețe și deșerturile aride care au servit drept cimitire pentru marii conducători sunt cunoscute de toată lumea. Nilul din romanul Agathei Christie sau bazarurile intrigante te vor face să te simți ca un adevărat protagonist în propria ta poveste.

Dar, pe lângă toată istoria cu care este încărcată Egiptul, turismul dezvoltat masiv în ultimii ani îți oferă și distracții și răsfățuri moderne. Stațiunile cele mai celebre din Egipt sunt dotate cu hoteluri de 5*, cu programe Ultra All Inclusive și facilități minunate. Să nu mai vorbim de toate activitățile pe care le poți face acolo, de la scuba diving și snorkeling până la interacțiunea cu cămile și delectarea cu zeci de preparate inedite.

Și poți sta liniștit, stațiunile din Egipt sunt considerate cele mai sigure zone, fiind situate între Nil și Marea Roșie. Nu trebuie să îți faci griji pentru siguranța ta. Te vei putea bucura de un sejur superb, în care te vei relaxa și te vei distra pe cinste!

Hurghada

Hurghada este situată chiar pe coasta Mării Roșie și este principala stațiune turistică din țară. A evoluat dintr-un mic sătuc pescăresc în cea mai populară stațiune a Egiptului, recunoscută în toată lumea.

Dacă îți dorești să ai o vacanță de neuitat, un sejur in Hurghada 2021 este soluția potrivită pentru tine.

Plajele cu nisip fin și ape azurii te așteaptă nu doar cu un soare care îți va da un bronz de invidiat, ci și cu diverse activități. În plus, atât în Hurghada, cât și în împrejurimi te poți bucura de monumente istorice sau poți învăța lucruri noi despre Egipt.

Hurghada e renumită pentru oferta de sporturi de apă, de la scuba diving la snorkeling și parasailing. Desigur, și alte sporturi de aventură pot fi practicate aici – poți călări cămile sau poți face un fel de raliu prin deșert.

Orașul te răsfață cu bazaruri încântătoare, cu o moschee impresionantă, un port și multele altele. Să nu uităm nici de excursiile pe care le poți face cu barca! Cu puțin noroc poți chiar să nimerești o barcă cu podeaua din sticlă, pentru a putea admira reciful de corali și peștișorii colorați din apele egiptene.

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh, precum Hurghada, îți oferă aceleași plaje superbe, cu nisip fin și apă limpede-limpede, dar și frumusețea recifurilor de corali și a peștișorilor exotici.

Această stațiune se află pe fâșia de coastă dintre Marea Roșie și muntele Sinai. Există numeroase golfuri preferate de turiști în funcție de interesele fiecăruia:

  • Naama Bay este renumit pentru terase, micile buticuri și promenada modernă de lângă plajă;
  • Nabq Bay este preferat pentru hotelurile impresionante;
  • Sharks Bay, în ciuda numelui, este ideal pentru scufundări;
  • Ras Um El Sid este renumit pentru ofertele de snorkeling și apa cristalină.

Indiferent care dintre aceste două stațiuni te atrage mai mult, recomandarea noastră pentru 2021 este un sejur all inclusive in Egipt! Îndrăznește și tu!

loading...
error: Content is protected !!