vineri, 03 iulie 2020

Cele mai bune lucruri de facut si de vazut in Heidelberg, Germania

Heidelberg, situat pe dealurile de-a lungul raului Neckar, este una dintre cele mai pitoresti destinatii din Germania. S-a mentinut foarte bine dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, si pastreaza multe dintre comorile istorice ale orasului care l-au pus in centrul romantismului din secolul al XVIII-lea. In Heidelberg poti ajunge, daca alegi sa mergi cu microbuzul, apeland la firma de transport persoane Waltrans. De la Castelul Heidelberg, la universitate, la plimbari pitoresti in podgorii si de-a lungul raului Neckar, iata care sunt cele mai bune lucruri de vazut si de facut in Heidelberg.

Incepe ziua vizitand Piata

Marktplatz (Piata) este inima orasului vechi Heidelberg. Captusita cu restaurante si magazine mici, piata este plina de activitate, mai ales in zilele de miercuri si sambata. Invecinata cu Biserica Sfantului Duh pe de o parte si cu Primaria pe cealalta, Marktplatz este locul perfect pentru a-ti incepe ziua, inainte de a incepe sa explorezi orasul.

Mergi pana la Castelul Heidelberg

Amplasat pe dealul Königstuhl de nord, la 80 de metri deasupra orasului vechi Heidelberg, Schloss Heidelberg (Castelul Heidelberg) a fost construit initial la inceputul secolului al XIII-lea. Istoria si-a pus amprenta asupra castelului care, chiar partial ruinat, este inca una dintre cele mai populare atractii din oras. Vei gasi acolo un restaurant, si foarte interesantul Muzeu Apotecar German. Privelistile din Orasul Vechi de la Dicker Turm (Turnul gros) sunt uluitoare. Poti ajunge acolo cu funicularul care urca in varful dealului Königstuhl.

Biserica Sfantului Duh

Cunoscuta sub numele de Heiliggeistkirche in limba germana, Biserica Sfantului Duh domina Piata Heidelberg. Construita la sfarsitul secolului al XIV-lea pe locul unei bazilici romanice, aceasta biserica gotica este realizata din caramida rosiatica, si are coloane arcuite inalte si un plafon cu nervuri. Punctul culminant al Bisericii Sfantului Duh este mormantul regelui Rupert al III-lea si al sotiei sale Elisabeta. De sus, vei avea o vedere uimitoare asupra orasului.

Exploreaza Orasul Vechi

Heidelberg Altstadt (Orasul Vechi), asezat chiar sub Heidelberg Schloss (castelul), gazduieste case vechi si moderne, intr-un labirint de strazi inguste, pietruite. Buticuri si restaurante, precum si atractii precum Muzeul Palatinat si Studentenkarzer (inchisoarea studentilor) iti ofera multe oportunitati de popas, fotografii, si sansa de a afla mai multe despre Heidelberg.

Traverseaza podul Karl Theodor

Cunoscut sub numele de Podul Vechi, Podul Karl Theodor traverseaza raul Neckar in partea de nord a Orasului Vechi. Unul dintre cele mai notabile repere ale Heidelbergului, este un pod arcuit lung de 180 de metri, construit in anul 1788. Acest pod pietonal ofera privelisti deosebite ale Orasului Vechi. Este, de asemenea, un loc in care poti agata un lacat de iubire pe balustrada, si sa arunci cheia in rau inainte de a te bucura de o plimbare romantica seara.

Poti petrece mult timp in acest oras, fara sa te plictisesti, indiferent de perioada in care alegi sa mergi. Cea mai aglomerata luna pentru turism in Heidelberg este iulie, urmata de iunie si mai. Preturile pentru hoteluri si zboruri vor fi cele mai mari in aceste luni, desi poti economisi daca alegi sa mergi cu un microbuz de transport persoane Romania-Germania.

loading...
error: Content is protected !!