luni, 01 iunie 2020

Cel mai bun sportiv buzoian, despre momentele speciale din carieră

• Ovidiu Ionescu, sedus de Rio și de Roger Federer

Departe de casă, în Germania, unde așteaptă, ca toți sportivii, un semnal în ­pri­vința reluării activității, Ovi­diu Ionescu a acordat un interviu site-ului Uniunii Europene de Tenis de Masă (E.T.T.U.).

Cel mai bun sportiv buzoian al momentului (30 de ani, locul 59 mondial) a vorbit despre momentele speciale din cariera sa, despre începuturile în tenis de masă, dar și despre obiectivele personale.

Ovidiu a dezvăluit că a rămas marcat pentru totdeauna de participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, și că îl admiră foarte mult pe celebrul elvețian Roger Federer.

„Îmi amintesc că fratele meu nu era lăsat de colegii săi de clasă să joace tenis de masă în curtea școlii, așa că i-am cerut lui Moș Crăciun să ne aducă două palete de tenis de masă. Când le-am primit, am început să ne jucăm amândoi pe biroul tatălui meu. Inițial, a fost amuzant pentru părinții mei, după a devenit enervant. Aveam multă energie, astfel că m-au dus la un club de tenis de masă din orașul natal”, și-a amintit Ovidiu Ionescu.

Iată ce le-a mai povestit buzoianul celor de la site-ul E.T.T.U.:

  • Când ai realizat că vrei să faci acest sport pentru performanță?

Ovidiu Ionescu: Când m-am mutat în Germania, am rea­lizat că voi face acest sport pentru performanță.

  • Ai simțit vreodată că e de ajuns și că vrei să te opești?

Ovidiu Ionescu: Nu, niciodată. Iubesc acest sport foarte mult, cu toate momentele de cumpănă și de bucurie.

  • Care e primul premiu obținut?

Ovidiu Ionescu: Prima mea medalie de aur, pe când aveam 10 ani și am câștigat TOP 10 pentru prima dată. Țin minte că eram foarte fericit. Părinții erau alături de mine și mi-au cumpărat o armă de jucărie cu bule.

  • Care e cea mai puternică amintire?

Ovidiu Ionescu: Cred că sunt două. Atunci când am cucerit argintul la Campionatul European și la Campionatul Mondial. Vrei să crezi că vei reuși și, când chiar reușești, nu poți compara acel moment cu niciunul.

  • Care e locul care te-a impresionat?

Ovidiu Ionescu: Jocurile Olimpice de la Rio. Fiind alături de cei mai buni sportivi din lume mi-a dovedit că trebuie să-ți urmezi visul.

  • Care e persoana care te-a impresionat?

Ovidiu Ionescu: Roger Fe­derer este modelul meu, în afara terenului, dar și pe teren.

  • Care e cea mai mare deziluzie?

Ovidiu Ionescu: Finala recentă de la Jocurile Europene. Câștigătorii s-au ­ca­lificat la Jocurile Olimpice. Adversarii noștri, Petrissa Solja și Patrick Franziska au jucat perfect, iar noi nu am avut nicio șansă.

  • Ce îți dorești să lași în spate?

Ovidiu Ionescu: Sper ca oamenii din România să înceapă să urmărească și mai mult tenis de masă, iar acest sport să devină și mai cunoscut în țară.

  • Care e următorul obiectiv de îndeplinit?

Ovidiu Ionescu: Cum Jocurile Olimpice s-au amânat, sper să iau o medalie de aur la Campionatele Europene. Nu contează în ce probă.

Ovidiu Ionescu este component al lotului masculin de tenis de masă, iar de-a lungul carierei a reușit performanțe remarcabile, precum: locul 2 la Campionatul Mondial 2019 (dublu masculin), locul 2 la Campionatul European 2018 (simplu masculin), locul 3 la Campionatul European 2016 (dublu mixt), locul 2 la Jocurile Europene 2019 (dublu mixt), locul 5 la Jocurile Europene 2019 (echipe masculin) și o participare la Jocurile Olimpice, ediția din 2016 de la Rio de Janeiro, Brazilia.

loading...
error: Content is protected !!