vineri, 16 aprilie 2021

Cei trei negri mititei de la Casa Albă. Cum a rămas Prefectura sat fără câini timp de o zi

Situație fără precedent în Prefectura Buzău: timp de cel puțin o zi, Casa Albă a rămas fără conducere, după ce subprefecții Adina Moiseanu și Alecu Vasile au fost îndepărtați din funcție, iar liberala Marieta Boloș a fost numită, miercuri, subprefect, pe parcursul ședinței de Guvern. Numai că Boloș urmează să fie instalată în funcție cel mai devreme în cursul zilei de astăzi, răstimp în care Instituția Prefectului Buzău a rămas precum un sat fără câini. Aceasta pentru că funcția de prefect este vacantă din data de 4 ianuarie, moment în care  Leonard Dimian și-a dat demisia, iar organizația centrală a Partidului ­Li­bertății, Uni­tății și Solidarității – formațiune căreia îi revine cel mai înalt post de la Casa Albă – nu a izbutit să se pună de acord asupra numelui persoanei care va ocupa acest post.

Așadar, ieri, Guvernul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției de subprefect de către Adina Moiseanu, aplicarea mobilității din funcția de subprefect în cea de inspector guvernamental pentru Vasile Alecu – mișcări care, traduse în limbaj mai puțin academic, înseamnă schimbarea din funcție a celor doi -, precum și numirea Marietei Boloș ca subprefect. Cealaltă propunere liberală pentru funcția de subprefect, Viorel Holban, mai așteap­tă până cel puțin la urmă­toarea ședință de Guvern, dată la care ar putea fi decisă și nominalizarea PLUS pentru funcția de prefect.

Reamintim că PLUS Buzău nominalizase pentru cea mai înaltă funcție din Casa Albă pe preșe­din­tele organizației județene, Mihai Răzvan Moraru. În urma unei campanii de de­nigrare, în mass-media și pe rețelele de socializare, a lui Moraru – căruia i s-au reproșat fapte penale ale fratelui său mai mare -, campanie pusă la cale de „partenerii” de la USR Buzău, organizația centrală a respins nominalizarea acestuia. Drept pentru care Moraru a demisionat din funcția de președinte al organizației județene PLUS. Astfel, formațiunea condusă de Dacian Cioloș a izbutit performanța să rămână, până la această oră, cu postul de prefect de Buzău, obținut prin negociere cu PNL, USR și UDMR, neocupat, dar și cu organizația județeană decapitată.

loading...