Cultură

Cea mai nouă producție proprie a Teatrului ,,G. Ciprian” va avea premiera și în sală

După ce, în luna decembrie 2020, a avut premiera online, cea mai nouă producție proprie a Teatrului ,,G. Ciprian” din Buzău va fi pusă în scenă și în fața iubitorilor de artă teatrală. Pe 27 februarie, de la ora 18.00, spectacolul ,,Conu Leonida” va avea premiera în sală.

Sub regia actorului buzoian Radu Gabriel, piesa este o adaptare a textului lui I.L. Caragiale și are în distribuție, de asemenea, actori buzoieni și Vlad Dră­gulin și Ștefan Pavel-, care vor evolua alături de Maria Radu.

Pentru că pandemia de Coronavirus nu a permis la Buzău reprezentațiile cu public în sală, spectacolul a fost conceput inițial ca o producție online, fiind filmat pe scena Teatrului „G. Ciprian”, după ce actorii au efectuat testul COVID, și transmis, pe 30 decembrie, pe pagina de YouTube a teatrului buzoian.

„Este o continuare a proiectului <Actori buzoieni pe scena Teatrului G. Ciprian>, prin care aducem acasă actorii născuți în județul nostru. Pe lângă regizorul Radu Gabriel, din distribuția spectacolului Conu Leonida fac parte și doi actori buzoieni, Vlad Drăgulin și Ștefan Pavel, care fac echipă cu actrița Maria Radu. A trebuit să ne adaptăm condițiilor impuse de pandemie: actorii au făcut testul COVID, iar spectacolul a fost filmat pe scena de la Buzău, fără spectatori. În viitor, în funcție de cum ne va permite evoluția epidemiolo­gică, spectacolul Conu Leonida va fi adaptat sub forma unei reprezentații cu public”, a declarat, pentru OPINIA, Gina Chivu­lescu, directorul Teatrului „G. Ciprian”.

,,Conu Leonida” este cel de-al treilea spectacol producție proprie al teatrului buzoian în 2020, după izbucnirea pandemiei. Primul a fost <Omul cu mârțoaga>, spectacol aniver­sar a cărui premieră, din păcate, nu a putut fi prezentată din cauza situației epidemiologice, al doilea a fost <Despre iubire sau așa ceva>, și al treilea <Conu Leonida>, ultimele două fiind prezentate exclusiv online.

Articole similare

error: Continut protejat!!