Administrație

În ce va investi Primăria Buzău 64 milioane de lei

Mai multe obiective de investiții sunt în atenția Primăriei Buzău, iar pentru realizarea lor este necesară o sumă importantă, mai exact, 64.097.029 lei, bani obținuți anul trecut, în urma contractării unui împrumut de la BRD Groupe Societe Generale. Între timp, s-a modificat și lista obiectivelor care vor beneficia de această sumă, iar un total de 13 proiecte sunt țintite spre a fi realizate în perioada următoare.

Printre acestea, se numără reabilitarea Cinematografului Dacia, restaurarea Complexului hipic Alexandru Marghiloman, construirea Muzeului Eroilor în incinta Cimitirului Eroilor, punerea în valoare a Canalului Iazul Morii, modernizarea amfiteatrului din Parcul Tineretului, precum și amenajarea unor locuri de joacă în oraș.

La capitolul locuințe, servicii și dezvoltare publică, sunt vizate construirea unui cimitir, dar și a sistemului de iluminat la Stadionul de atletism. Și partea de infrastructură va beneficia de o sumă importantă, iar Bulevardele Republicii, 1 Decembrie 1918, precum și Strada Iazul Morilor vor fi reabilitate. Infrastructura rutieră, pietonală și spațiile verzi de pe străzile Independenței, Crizantemelor, cele din Cartierele Dorobanți 2, Broșteni și zona Clubul Polițiștilor, vor fi și ele reabilitate, tot din suma contractată prin împrumut, alături de alte lucrări consemnate în proiectul de hotărâre al Primăriei Buzău.

„Aparatul de specialitate al Primăriei a identificat principalele obiective de investiții necesare a fi executate pentru realizarea dezideratului principal –  dezvoltarea durabilă a municipiului Buzău. Astfel, în anul 2021, a fost contractat un împrumut de la BRD Groupe Societe Generale în valoare de maxim 64.097.029 lei, cu o maturitate de 10 ani. În urma prioritizării necesităților investiționale ale municipiului Buzău, s-a constatat necesitatea modificării listei obiectivelor de investiții care vor fi realizate prin fonduri atrase prin contractarea împrumutului, prin redistribuirea sumelor alocate unor obiective de investiții, incluse în lista aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Buzău (…) Sumele estimate pe fiecare obiectiv de investiții publice se încadrează în valorile totale ale investițiilor stabilite în hotărârile Consiliului Local pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, se arată în documentul Primăriei Buzău.

Articole similare