vineri, 15 ianuarie 2021

Ce trebuie să facă bolnavii de Parkinson pentru a intra în posesia măștilor pentru protecție donate de Consiliul Județean

Persoanele bolnave de Parkinson care doresc să intre în posesia măștilor donate de Cosniliul Județean Asociației „Laleaua Bu­zăului”, care le reprezintă interesele, pot suna la numărul de telefon al organizației. Președintele Consiliului Jude­țean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a contactat președintele asociației me­dicul primar neurolog Angela Mânăscurtă, chiar în ziua în care la nivel mondial este marcată Ziua pentru Lupta împotriva bolii Parkinson, pentru a-i da vestea că instituția pe care o conduce va dona pentru membrii asociației 1.000

de măști. Despre această do­nație, președintele aso­ciației, medicul Angela Mână­scurtă spune: „Cu gânduri bune și de sănătate, am primit din partea Consiliului Județean Buzău, cu ocazia Zilei Mondiale de luptă împotriva Bolii Par­kinson, măști pentru pacienții cu maladia Par­kinson. Mii de mulțumiri dom­nului președinte Petre Ema­noil Neagu. Le distribuim tuturor pacienților cu Boala Parkinson din județul Buzău. Rugăm pacienții cu Boala Parkinson și însoțitorii să sune la nu­mărul de telefon al aso­ciației (0721.845.175) pentru a afla cum pot intra în posesia măștilor”.

Președintele Asociației Pacienților cu Boala Parkinson „Laleaua Buzăului”, dr. Angela Mânăscurtă, afirmă că boala Parkinson afec­tează persoane din ce în ce mai tinere, circa 15%.

Buzăul are în prezent circa 1.500 bolnavi de Parkinson.

„Surprinzător este faptul că în ultima vreme au apărut cazuri la vârste de 20, 30 sau 50 de ani, în ­ge­neral la persoane relativ tinere”, a declarat, medicul neurolog Angela Mânăscurtă.

loading...
error: Content is protected !!