Administrație

Ce străzi din municipiu vor fi reabilitate prin „Anghel Saligny”

Primăria Buzău a lansat un nou proiect de modernizare a infrastructurii urbane din acest an, în valoare de 13,5 milioane de euro, finanțat prin programul național de investiții „Anghel Saligny”. Această inițiativă vizează revitalizarea a patru bulevarde și a trei străzi mari, precum și a altor artere din oraș.

Lista străzilor care vor intra în modernizare

 1. Bulevardul Mareșal Averescu
 2. Bulevardul Stadionului
 3. Bulevardul Nicolae Titulescu
 4. Bulevardul Nicolae Bălcescu (segmentul dintre Prefectură și Unirii)
 5. Șoseaua București (fostă Spătarului)
 6. Strada Drăgăicii
 7. Strada Răscoalei 1907
 8. Strada Clujului
 9. Strada Turdei
 10. Strada Penteleu
 11. Intrarea Transilvaniei
 12. Intrarea Cosmin

Arterele în cauză vor beneficia de lucrări complexe de modernizare, care includ atât refacerea carosabilului, cât și amenajarea trotuarelor și a altor facilități urbane esențiale. Finanțarea proiectului, în valoare totală de 13,5 milioane de euro, este asigurată de stat prin programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Inițial, primarul Buzăului, Toma, a propus împărțirea contractului în două loturi distincte, însă ulterior a decis să renunțe la această idee pentru a asigura o implementare mai eficientă a proiectului. Dacă nu vor fi contestații după atribuirea contractului, lucrările sunt programate să înceapă în toamnă. Un accent deosebit va fi pus pe urgența reabilitării Șoselei București, având în vedere deschiderea prevăzută a tronsonului Focșani – Buzău și Buzău – Ploiești din autostrada A7 la sfârșitul anului.

Articole similare