Administrație

VIDEO / Ce spune primarul Toma despre proiectele de infrastructură din 2022

Primarul Constantin Toma continuă seria bilanțurilor anului 2021 și a vorbit vineri, într-o postare video pe pagina sa oficială de Facebook, despre proiectele de infrastructură stradală care s-au finalizat sau sunt în curs, printre care reabilitarea Străzii Parâng și Aleea Pictor Adina Paula Moscu, clasificate de edil drept „probabil cele mai proaste străzi din Buzău”. Acesta a spus că va continua reasfaltarea mai multor străzi din oraș – nu doar a bulevardelor principale -, străzi care au nevoie urgentă de reabilitare, fiind într-o stare deplorabilă.

Primarul a vorbit și des­pre proiectilul neexplodat  descoperit de către muncitorii Urbis Serv pe Strada Parâng, lângă Biserica „Sfântul Dumitru”. Proiectilul, cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, a fost scos cu excavatorul, iar muncitorii nu au realizat, inițial, ce este obiectul din fier. Doar o minune a făcut ca descoperirea să nu se transforme într-o tragedie, iar echipele de pirotehniști din cadrul ISU Buzău au intervenit pentru ridicarea în siguranță și distrugerea proiectilului. „Aceasta este o dovadă că, de fapt, această stradă nu a fost asfaltată niciodată. După ce s-au schimbat utilitățile, acum s-a trecut la această investiție, cu săpătură, cu cablurile coborâte, cu cana­lizare în trotuar și, cu siguranță, până la jumă­tatea anului viitor această stradă va fi finalizată”, a spus primarul Buzăului într-o postare pe Facebook.

Dintre proiectele fina­lizate anul acesta, Constantin Toma a trecut în revistă o serie de străzi, cu ramificații multiple, rute preferate de mulți șoferi pentru a evita aglomerațiile de pe străzile principale. Astfel, Strada Arinului, care se ramifică în mai multe ieșiri spre Strada Viitorului, Aleea Castanilor (care duce spre Teatrul „George Ciprian”), dar și Aleea Stejarului, unde lucrările sunt încă în desfășurare, sunt printre cele menționate de edil ca fiind realizate cu succes. „Dacă vorbim despre străzi, nu pot să nu vorbesc și despre faptul că s-a intervenit cu plombe și reprofilări pe 110 străzi în acest an”, a mai spus acesta.

Și în ceea ce privește reabilitarea bulevardelor principale, Constantin Toma are o veste bună pentru buzoieni, spunând că a fost semnat contractul pentru Bulevardul Republicii, Strada 1 Decembrie 1918 și Strada Iazul Morilor. Urmează să fie stabilite detaliile pentru începerea proiectului, iar până în primăvară, primarul este convins că va reuși acest lucru. „Urmează să le dau ordinul de începere pentru ca, până în primăvară, să rea­lizeze proiectul tehnic și obținerea autorizației de construire, și din martie-aprilie, cel târziu, să înceapă și șantierele pe aceste trei străzi, astfel încât, până la sfârșitul a­nului viitor, să finalizăm și aceste străzi”, a declarat primarul.

Cât privește lucrările în desfășurare de pe Bulevardul Unirii, Bulevardul Industriei și Strada Transilvaniei, Constantin Toma spune că speră ca până la jumătatea anului viitor lucrările să fie încheiate. În speranța că vremea va fi blândă și va permite lucră­torilor să își desfă­șoare activitatea și în lunile de iarnă, acesta este încre­zător că țelul va fi atins. Primarul Buzăului a mai declarat și că va ține cont de sugestiile cetă­țenilor, dar și că buzoienii trebuie să înțeleagă și modul în care a fost structurat pro­iectul de finanțare a străzilor, fiind axat mai mult pe modernizare, nu doar pe asfaltare. „Vor fi trei străzi modernizate, dar, bineînțeles că vor fi și sacrificii, în sensul că se vor pierde locuri de parcare. Vom încerca să facem mai multe locuri de parcare prin realizarea de sensuri unice în această zonă și chiar de parcări suprate­rane sau subterane, vom vedea ce ne va permite și locul. Trebuie să înțelegem cu toții, Bulevardul Unirii este strada cea mai aglomerată din Buzău și, în mod normal, nu este o stradă pe care să ocupi două benzi numai cu mașini parcate, ci este o stradă pe care trec aproape în fiecare zi toți șoferii buzoieni și nu numai. Aici ar trebui să fie cât mai liber, astfel încât, de la un capăt la altul, să poți face câteva minute, fără să fii nevoit să pui frână din 20 în 20 de metri”, a spus Constantin Toma. El a încheiat lista realizărilor, spunând că va continua să transforme Buzăul într-un oraș prietenos cu mediul și va reduce poluarea prin accentul pus pe autobuzele electrice.

 

Articole similare