Administrație

Ce spune primarul Toma despre locurile de parcare de la Episcopie

Se știe deja că subiectul locurilor de parcare din oraș este unul deosebit de sensibil, iar buzoienii și-au făcut cunoscută această nemulțumire cu fiecare ocazie. Pe platforma Buzău City Report, care intermediază dialogul dintre primarul Constantin Toma și cetățeni, un buzoian s-a arătat deosebit de nemulțumit de atribuirea locurilor de parcare din zona Episcopiei Buzăului și Vrancei, respectiv porțiunea din strada Obor care se intersectează cu Bulevardul Unirii.

Buzoianul i-a sugerat primarului să organizeze periodic întruniri cu locatarii, pentru a le asculta dorințele și nemulțumirile, înainte de a lua o decizie. Drept exemplu, buzoianul a adus în discuție faptul că locurile de parcare au fost atribuite prin licitație, dar nu toți locatari au prins un loc, așadar, sunt nevoiți să parcheze pe locurile cu taxă, măsură văzută ca fiind incorectă. Nemulțumirea locatarilor este atât de mare, încât oamenii au adresat o petiție Prefecturii Buzău, în speranța că se va găsi o soluție pentru această problemă.

„Înainte de a lua o decizie despre locurile de parcare din zona străzii Obor (rond Arhiepiscopie către Bdul Unirii), cred că ar fi benefică o întrunire și cu oamenii din zonă (nu doar în campania electorală). De exemplu, în municipiul Brașov (cu care ne comparați anul trecut), domnul primar Allen Coliban stabilește periodic întâlniri cu locuitorii cartierelor pentru a le asculta doleanțele/ideile/sugestiile etc. Nu credeți că ar fi benefic și pentru orașul acesta o astfel de procedură? Să luați pulsul oamenilor și să vedeți că un oraș se construiește cu oameni, nu cu taxe și impozite mărite și nu cu parcări cu gropi pe care se solicită 2 lei/oră. Și noi care locuim în zonă și nu am prins loc de parcare în spatele blocului (cele 88 de locuri) avem dreptul să achiziționăm un abonament pentru o perioadă de 12 luni și să nu fim nevoiți să plătim 2 lei/h. Împreună cu mai mulți locatari, am stabilit să ne adresăm cu o petiție și către Prefectura Buzău (poate vom avea mai multă înțelegere). Așteptăm un răspuns favorabil și, totodată, sperăm ca această sesizare să nu fie ștearsă, așa cum ați mai procedat!”, a transmis buzoianul primarului Toma.

De cealaltă parte, Constantin Toma i-a adus argumente solide buzoianului, spunându-i că locurile de parcare sunt suficiente pentru acea zonă, iar, deși unele sunt în principal folosite de către agenții economici care desfășoară activități în apropiere, există suficiente locuri de parcare în spatele blocurilor, care pot fi atribuite prin licitație sau pot fi folosite gratuit. Din punctul său de vedere, primarul Toma consideră că locurile de parcare sunt mai mult decât suficiente, atât pentru locatari, cât și pentru agenții economici.

„Parcarea situată între rond Episcopie și Bulevardul Unirii este cu tarifare fixă între orele 07:30 și 16:30 și deservește atât persoanele fizice, cât și agenții economici din zonă (două societăți de asigurări, centrul de afaceri, două cabinete notariale, etc). Pentru riverani am înființat o parcare de reședință în spatele blocurilor 18 cu un număr de 88 de locuri, a căror atribuire expiră în luna iulie anul curent și mai există o parcare în spatele blocurilor 17, cu o capacitate asemănătoare, dar gratuită. Așadar, am asigurat locuri de parcare atât pentru dumneavoastră, riveranii, cât și pentru agenții economici”, a răspuns Constantin Toma.

Articole similare