miercuri, 15 iulie 2020

Ce spune preşedintele HC Buzău despre loviturile din ,,mercato”

• Georgian Băducu: ,,Ne-am propus să devenim o echipă cât mai bună!”

Viitorul sezon al Ligii Naţionale de handbal masculin se anunţă extrem de dur şi de disputat. Cu 16 echipe la start, după ce Federaţia a decis să suspende întrecerea internă, fără a mai retrograda nicio formaţie, prima ligă masculină de handbal va cunoaşte o luptă aprigă, în special în ceea ce priveşte lupta pentru salvarea de la retrogradare: patru echipe (locurile 13-16) vor pica direct în eşalonul secund, iar cele de pe locurile 11 şi 12 vor susţine un turneu de baraj.

La al treilea sezon consecutiv în Liga Naţională, HC Buzău vrea să aibă cât mai puţine emoţii. În ­sta­giunea de debut, formaţia buzoiană s-a salvat de la retrogradare în urma turneului de baraj de la Drobeta Tr. Severin, iar în sezonul recent încheiat prin decizia Consi­liului de Administraţie al FRH, HC Buzău se găsea în mare pericol, urmând a-şi fi legat speranţele de salvare într-un parcurs fără greşea­lă în play-out. Acum, pentru stagiunea care va începe pe 19 august, dacă situaţia din ţară o va permite, stafful HC Buzău încearcă să alcătuiască un lot cât mai puternic. Prima mutare a fost însă la nivelul băncii tehnice, echipa intrând pe mâinile muntenegreanului Pero Milosevic (58 de ani), care a lăsat Politehnica Timişoara după aproape şase ani pentru a se alătura proiectului de la Buzău.

Un golgeter din Liga Campionilor, convins de HC Buzău!

După acordul cu Milosevic, HC Buzău şi-a îndreptat atenţia asupra transferurilor, capitol la care a bifat deja trei lovituri importante: internaţionalii iranieni Allahkaram Esteki şi Mohsen Babasafari şi francezul Leo Renaud-David. Acesta din urmă, un inter stânga în vârstă de 33 de ani, a fost adus de la formaţia spaniolă de primă ligă Bidasoa, la care a fost unul din jucătorii de bază, reuşind să marcheze în 11 din cele 12 partide disputate de spanioli în Liga Campionilor, în total 46 de goluri!

În plus, după cum menţionează site-ul grupării buzoiene, Renaud-David este al patrulea jucător adus în Liga Naţională masculină, în această vară, direct de la o echipă din Liga Campionilor, după Valentin Ghionea (Sporting – Dinamo), Jose Toledo (Minaur Baia Mare – Vardar Skopje) şi Alan Blazevic (Pick Szeged – HC Dobrogea Sud Constanţa).

„Leo este unul dintre cei mai buni străini care s-au transferat în campionatul României. Vine din Liga Campionilor, de la o formaţie de podium din Spania. El s-a alăturat proiectului nostru, a înţeles că vrem să urcăm de la an la an”, a declarat Georgian Băducu, preşe­dintele HCBuzău.

Tripletă iraniană de naţională la Buzău!

HC Buzău va ataca noul sezon competiţional şi cu trei internaţionali iranieni. Deja consacratului Shahoo Nosrati i s-au alăturat interul Allahkaram Esteki şi portarul şi, totodată, căpitanul naţionalei asiatice, Mohsen Babasafari. „Să sperăm că lucrurile vor funcţiona şi la noi. Ne-am propus să devenim o echipă cât mai bună şi cred că transferurile efectuate ne vor ajuta în îndeplinirea obiectivelor. Ne-am propus, în principiu, să luăm jucători străini pe care i-am mai văzut, pe care îi cunoaştem. Singurul pe care nu l-am văzut în campionatul României este Leo Renaud-David, dar cu 46 de goluri în Liga Campionilor în ultimul sezon spun că nu putem da greş”, a mai spus preşedintele HC Buzău, Georgian Băducu.

loading...
error: Content is protected !!