miercuri, 15 iulie 2020

6 beneficii ale tehnologiei care te scapă de chinul spălatului și uscatului rufelor

Spălatul și uscatul rufelor sunt activități domestice care ocupă destul de mult timp din viața petrecută în căminul tău. Astăzi lucrurile stau ceva mai bine datorită tehnologiei din ultimii ani, dar în trecutul mai îndepărtat, o mare cantitate de efort și timp era cheltuită doar pe spălarea și uscarea hainelor.

Dar această activitate casnică poate deveni mai ușoară, mai rapidă și mai eficientă decât oricând. Caracteristici precum programe prestabilite și cicluri de spălare și uscare programabile, personalizări îmbunătățite, spălare aproape fără consum de apă și comunicațiile inteligente vor transforma spălarea și uscarea rufelor într-o activitate aproape nesemnificativă.

Iată doar câteva din ultimele avantaje pe care tehnologia le oferă noilor mașini automate de spălat și de uscat rufe

 

  • Mișcări de spălare personalizate

 

Noile modele de mașini de spălat oferă ceea ce designerii numesc mișcări de spălare personalizate. Ideea este că noile aparate ating performanțe optime pentru diferitele tipuri de sarcini de spălare pe care le execută. 

Pur și simplu, vei potrivi programul mașinii de spălat la setarea corectă, spălare normală, rufe albe, spălare expres, spălare echipament sport, etc., iar mașina va alege singură și va aplica cele mai eficiente mişcări și tipuri de rotații pentru a-și îndeplini sarcina.

 

  • Ajutor pentru uituci

 

De multe ori, se poate întâmpla să uiți, pur și simplu, o încărcătură de rufe așezată în mașina de spălat sau în uscător. Zilele în care trebuia să o iei de la capăt cu spălatul și uscatul, pentru că hainele fie căpătaseră un miros, fie erau atât de boțite încât păreau de nefolosit, s-au încheiat. 

Mulțumită noilor caracteristici ale aparatelor moderne – care vor roti periodic rufele rămase în interior pentru perioade de până la 20 de ore după spălare sau uscare – hainele vor rămâne proaspete și nu vor ieși foarte mototolite.

 

  • Reduceri la facturile de curent electric

 

Unele modele de mașini de spălat curăță la fel de eficient cu apă rece ca și cu apă caldă, folosind aproximativ jumătate din energia pe care o foloseau în proces variantele mai vechi. 

Alte modele de uscătoare noi dispun de tehnologie hibridă, un sistem care poate recicla căldura folosită pentru uscarea încărcăturii de rufe ude, oferind și mai multămulta economieeconomiw de energie.

În plus, multe modele afișează acum eficiența energetică a ciclurilor lor, ceea ce face extrem de ușoară monitorizarea consumului.

 

  • Tehnologie inteligentă

 

Ultimele modele de uscătoare de rufe au tehnologii și senzori care opresc efectiv ciclul de lucru atunci când hainele sunt uscate optim, împiedicând uscarea excesivă (care ar putea duce la micșorarea hainelor confecționate din anumite materiale). În plus, se obține și o reducere suplimentară a consumului de energie. 

Majoritatea modelelor noi de mașini de spălat și uscătoare sunt dotate cu tehnologie care comunică cu telefoanele inteligente, permițând utilizatorilor să pornească mașina de spălat și uscătorul, să verifice progresul unei încărcături, să aleagă cicluri și multe altele – indiferent unde s-ar afla.

 

  • Spălare fără apă?

 

Nu chiar, dar aproape. Există deja o mașină de spălat, folosită acum în hoteluri și în alte spații comerciale, care spală o mare cantitate de haine cu o singură cană de apă și foarte puțin detergent. Cum? Folosind milioane de mărgele confecționate din polimeri de nailon, care absorb petele și murdăria. La sfârșitul ciclului, mărgelele se depun înapoi în tambur, așteaptă următoarea încărcare și nu rămân pe haine sau lenjerie. 

În mod sigur, nu va mai dura mult până când producătorii vor împrumută tehnologia pentru a dezvolta un model similar pentru uz casnic. 

 

  • Ziua de spălat rufe este acum ora de spălat și uscat 

 

Folosind tehnologii avansate de pulverizare a apei, detergenților și de clătire, multe mașini de spălat de azi pot reduce timpul necesar pentru a rula o sarcină la puțin peste jumătate de oră. 

Dacă adaugi și un uscător de rufe cu eficiență ridicată, cu suflante mai mari și cu un flux de aer crescut, precum sunt și unele modele de aici, timpul alocat spălării și uscării rufelor se poate încadra în aproximativ o oră.

Iată, deci, cum tehnologia viitorului deja a ajuns în prezent, iar corvezile casnice care, altădată, erau îndelungate și epuizante, au devenit azi o chestiune de câteva setări pe un ecran electronic, iar tu vei avea mai mult timp pentru lucrurile cu adevărat importante.

Sursa foto: www.shutterstock.com

 

loading...
error: Content is protected !!