Politic

Ce spune premierul Ciolacu despre rectificarea bugetară

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marţi, în legătură cu rectificarea bugetară, că în primul rând aşteaptă promulgarea legii pe care și-a asumat răspunderea, și a precizat că au apărut cheltuieli suplimentare pe educaţie. „Momentan avem bani suficienţi să acoperim pensii, salarii şi toate investiţiile”, a precizat şeful Executivului, la Craiova.

Întrebat când va face rectificarea bugetară, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: „Când va fi nevoie, în primul rând să mi se promulge legea de asumare. Asta pot să vă spun cu certitudine”. Acesta a ţinut să precizeze și că în acest an vor fi bani la buget. „Cu adevărat, mi-au venit cheltuieli pe educaţie, cheltuieli suplimentare de câteva miliarde bune, pe acest sfârşit de an, prin noua lege a educaţiei. Este transportul, bursele, masa caldă pe care trebuie să le bugetezi, în acest moment şi pe anul viitor dar şi pe anul acesta. Au venit aceste cheltuieli şi la salarii, nu au fost ce am calculat atunci, am ajuns la 3,2 miliarde. Anul acesta vom avea asigurată şi o parte din bani, doamna ministru i-a primit la ultima şedinţă de guvern şi în acest ritm vom continua să acoperim toate cerinţele de la Ministerul Educaţiei, incluzând şi acest pachet din noua lege a educaţiei care nu a fost bugetat”, a arătat Ciolacu.

„Momentan avem bani suficienţi să acoperim pensii, salarii, funcţionarea statului şi toate investiţiile pe care le avem în primul rând cele pe fonduri europene şi în primul rând cele care au finalitatea exerciţiului financiar pe 31 decembrie”, a mai spus premierul.

Articole similare