Actualitate

Ce spune nutriționista buzoiancă Alexandra Alexandru despre înfometare

Câți dintre noi nu ne-am propus măcar o dată în viață, la început de an, să facem ceva ca să scăpăm de kilogramele acelea în plus pe care le-am acumulat cu atât de multă ușurință în perioada sărbătorilor de iarnă? Statisticile arată că 38% dintre oameni își setează rezoluții de anul nou, iar dintre aceștia, aproximativ 39% își doresc să facă exerciții mai des și 33% să țină o dietă pentru a slăbi.

Și dacă în luna decembrie se observă o scădere a numărului de abonamente la sălile de fitness,  însoțită de o relaxare pe toate planurile, inclusiv la capitolul nutriție, lunile ianuarie și februarie sunt de regulă momentul preferat de majoritatea celor cu probleme de greutate pentru a începe demersurile de slăbire. Statisticile arată că 12% din abonamentele la sală sunt făcute în ianuarie, față de 8% în celelalte luni ale anului. Aceasta este reacția după sărbători a multora dintre români, care aleg sălile de fitness și cabinetele de nutriție sau se ghidează după diverse diete celebre care promit că îi vor scăpa de kilogramele în plus. Astfel că începutul de an în sălile de fitness este cu 12% mai aglomerat decât restul anului. Totodată, cele mai multe diete sunt ținute în ianuarie, însă, din păcate, ele sunt abandonate în scurt timp. Statisticile arată că 80% dintre rezoluții sunt uitate până în luna februarie, în timp ce doar 46% dintre oameni continuă să facă eforturi pentru atingerea lor în următoarele 6 luni.

După un avânt curajos în luna ianuarie pentru a scăpa de kilogramele în plus, cei mai mulți abandonează deja în luna februarie. Acesta este și motivul pentru care Alexandra Alexandru, dietitician nutriționist și-a orientat activitatea către educația nutrițională a oamenilor, care să îi ajute să fie în formă fără diete și fără restricții majore, doar prin respectarea unor principii de stil de viață sănătos. În timp ce majoritatea rezoluțiilor se pierd pe drum, investiția în educație pentru sănătate are efecte pe termen lung și este pentru totdeauna.

Și cum sportul nu poate contribui la scăderea în greutate decât dacă este însoțit și de o alimentație corespunzătoare, Alexandra Alexandru, dietetician nutriționist de origine din Buzău, revine în orașul său natal, în data de 15 februarie, ora 17.00, la Hotel Avenue, pentru a susține un workshop de nutriție, adresat tuturor celor care vor să slăbească sănătos, fără diete restrictive și nesustenabile, prin reîntoarcerea la bunele obiceiuri alimentare de odinioară. În acest sens, Alexandra îi încurajează pe buzoieni să revină la simplitate și să slăbească fără frustrări, dar mai ales fără diete și fără înfometare, ci doar prin respectarea unui set de reguli simple, ușor de urmat, care să le aducă maximum de beneficii și greutatea dorită.

„Cea mai mare greșeală pe care o putem face atunci când vrem să slăbim este să ne înfometăm. Înfometarea slăbește, dar este dăunătoare, și, cu siguranță, nu este sustenabilă pe termen lung. O altă greșeală des întâlnită este adoptarea unor diete moderne de slăbit precum Rina, Dukan disociată, daneză, postul intermitent dus la extrem sau detox cu sucuri e, care presupun renunțarea la grupe alimentare și alimente cu importanță nutrițională a căror lipsă pe termen lung poate duce la dezechilibre, avitaminoze, carențe, anemii și la o îngrășare și mai mare și mai rapidă după încetarea dietei. Cu aceste diete moderne se poate slăbi punctual, însă ele nu sunt sănătoase și nu pot fi susținute pe termen lung“, a declarat Alexandra Alexandru – dietetician nutriționist.

Mai multe amănunte despre preocupările oamenilor pentru greutate, despre planurile de început de an și despre atelierul de nutriție ceva avea loc pe 15 februarie, în Buzău aici

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker