Politic

Ce spune ministrul Romaşcanu despre celebrarea Zilei Tratatului de la Trianon

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, spune, într-o postare pe Facebook, că Ziua Tratatului de la Trianon, care a fost celebrată pe 4 iunie, este una dintre cele mai importante pentru istoria României.

„Una din zilele importante ale istoriei României este ziua când, prin tratatul semnat la palatul Marele Trianon de la Versailles, românii au obținut recunoașterea internațională a granițelor pentru care au luptat cu eroism in Marele Război. România Mare a strâns, pentru prima dată, marea majoritate a românilor între granițele aceluiași stat, iar un cuvânt de recunoștință trebuie rostit și pentru Emmanuel de Martonne, geograful francez care a ajutat la trasarea noilor frontiere în conformitate cu realitatea etnică”.

În aceeași postare, Romașcanu l-a felicitat pe senatorul PSD Titus Corlăţean „pentru efortul său, împreună cu parlamentarii Partidul Social Democrat, de a avea astăzi Ziua Tratatului de la Trianon consfințită prin legea 256 din 2020”.

Ministrul PSD al Culturii a postat și o hartă a României Mari, precizând că ea „reprezintă situația teritoriului României Întregite în urma tratatelor de la Versailles, Trianon şi Saint Germain”, și a specificat că o publică din interes istoric.

Articole similare