Actualitate

Ce spune ministrul Afacerilor Interne despre intervenția primului echipaj în timpul scenelor violente din trafic, de la Buzău

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut astăzi, în timpul unei vizite în județul Vrancea, prima reacție față de intervenția polițiștilor în timpul scenelor violente din trafic, de la Buzău, de sâmbătă seară.

La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă, la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău tocmai pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj care a intervenit, modul cum au gestionat mai departe poliţiştii de la IPJ Buzău a fost unul corect.  În consecinţă, în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii sunt sau nu vinovaţi în ce priveşte intervenţia”, a declarat ministrul.

Bode spune că agresorii ar putea fi cercetaţi inclusiv pentru ultraj.

Ieri s-a luat măsura reţinerii celor trei agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală am luat această decizie având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Articole similare

error: Continut protejat!!