duminică, 28 februarie 2021

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la congresul PSD din februarie

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, la finalul Comitetului Executiv Naţio­nal al partidului, că ,,cel târziu” până pe 29 februarie va avea loc congresul PSD, care va fi unul ,,transparent şi corect”: ,,Actuala condu­cere este una interimară. Avem un obiectiv şi un mandat foarte clar de la colegi, de a organiza un congres în luna februarie. S-a şi înaintat o dată, o ultimă dată pentru acest congres: 29 februarie. Vom vedea forma congresului, extraordinar sau ordinar, marea majoritate fiind pentru un congres ordinar. Noi, echipa interimară, ne vom face treaba, să fie un congres transparent şi corect. Este mandatul pe care l-am primit, mandatul pe care o să îl duc la capăt în toată această perioadă”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă va candida la congres, Marcel Ciolacu a precizat: ,,Mandatul meu, în acest moment, este de a organiza cel târziu pe data de 29 februarie un congres corect şi transparent, cum au fost toate congresele la PSD. După ce o să fiu sigur că o să duc toate la îndeplinire, o să iau şi hotărârea în ceea ce mă priveşte”, a spus liderul interimar al partidului, care a adăugat că ,,marea provocare a fost ca această trecere să fie cât mai democratică şi corectă între vechea (conducere, n.r.) şi conducerea interimară”.

Marcel Ciolacu a mai precizat că restructurarea Partidului Social Democrat este în curs: ,,Am şi creionat două departamente care mi s-au părut cele mai importante: Departamentul de Relaţii internaţionale şi Departamentul de comunicare. La Relaţii internaţionale – Victor Boştinaru, Victor Negrescu, Titus Corlăţean, Angel Tâlvăr şi liderul grupului de europarlamentari, Dan Nica; la Comunicare – doamna de­putat Tuşa, Olguţa Vasilescu, Lucian Romaşcanu, Daniel Suciu dintre oamenii politici, urmând ca de luni să începem să ne ocupăm de Departamentul cu diaspora şi de Departamentul relaţiei cu sindicatele, unde, de astăzi, există un nou şef, domnul Marius Budăi“, a mai spus Ciolacu.

În acelaşi context, ­li­derul interimar al PSD a spus despre Codrin Ştefănescu că ,,nu este membru (în Comitetul Executiv al partidului, n.r.) şi nu este secretar general adjunct” al PSD, în condiţiile în care, a explicat el, a obţinut această funcţie ,,printr-un artificiu care nu era statutar”.

Marcel Ciolacu a declarat şi că Niculae Bădălău nu a fost exclus din partid şi nicio persoană nu va fi exclusă cât timp el este preşedinte interimar, liderul de la Giurgiu fiind totuşi sancţionat prin pierderea funcţiilor de la ni­vel naţional: ,,La începutul Comitetului Executiv a fost una dintre priorităţi să discutăm ieşirea nefericită, gravă, a colegului meu ­Ni­culae Bădălău. S-a şi votat o sancţiune, respectiv dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere al partidului la nivel central, urmând ca organizaţia de la Giurgiu să aibă discuţii în interior. Totuşi, trebuie să existe într-un partid şi independenţa organizaţiilor judeţene. Nu ştiu dacă e suficient sau insuficient, oricum ce ştiu cu tărie, Partidului Social Democrat i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie. Chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul în care a făcut acea declaraţie”, a afirmat Ciolacu.
Liderul interimar al PSD a precizat decizia ca Bădălău să nu mai facă parte din niciun for de conducere la nivel central a fost luată la ­pro­punerea sa: ,,Eu nu sunt tătucul acestui partid (…) Cât timp o să fiu eu preşedinte interimar, nu va fi exclus nimeni din partid. Există posibilitatea, de acum înainte, de a exista suspendări”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

loading...
error: Content is protected !!