Politic

Ce spune buzoianul Predoiu după primul an de mandat la Justiție

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că „în mai puţin de un an de mandat, MJ (Ministerul Justiției, n.r.) a atins toate obiectivele de etapă pe care şi le-a asumat în cadrul Programului de Guvernare, MCV (Mecanismul de Cooperare și Verificare, n.r.) sau PNRR, în limitele competenţelor sale legale.

Cătălin Predoiu arată, într-un comunicat de presă, că la începutul acestui an, „agenda Justiţie era blocată, existau întârzieri majore în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor luate în cadrul MCV şi PNRR, iar punctele de vedere din interiorul sistemului de justiţie şi din Parlament, pe subiectele fierbinţi – desfiinţarea SIIJ (Secția pentru Investigarea Inracțiunilor din Justiție, n.r.), Legile Justiţiei erau, aparent, ireconciliabile”.

Ministrul Justiţiei susține și că „în ciuda acestui fapt, în mai puţin de un an de mandat, MJ a atins toate obiectivele de etapă pe care şi le-a asumat în cadrul Programului de Guvernare, MCV sau PNRR, în limitele competenţelor sale legale”.

Astfel, Raportul privind România din cadrul MCV, prezentat recent de Comisia Europeană, constată, în premieră, îndeplinirea recomandărilor şi a obiectivelor Mecanismului. „Acest lucru confirmă că integrarea României în UE este desăvârşită din perspectiva sistemului judiciar, acesta poate fi considerat acum şi formal în standardele europene,  iar pe de altă parte, puterea judecătorească are independenţa şi libertatea faţă de orice factor politic, principiul separării puterilor fiind respectat”, arată Predoiu.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker