Politic

Ce spune Andi Cristea despre Summitul NATO de la Vilnius din iulie

Întâlnire importantă între deputatul social-democrat de Buzău Andi Cristea, viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Jonas Survila, și ambasadorul pentru Amenințări Hibride și Reziliență și șef al Grupului Operativ pentru găzduirea Summitului NATO de la Vilnius din iulie 2023, Darius Semaška.

Oficialul român a subliniat importanța sporirii atenției NATO asupra dimensiunii hibride și a atras atenția că este nevoie de o abordare integrată a Mării Negre în cadrul organizației. Conform deputatului buzoian, conceptele de descurajare și apărare trebuie să capete noi valori și este esențial ca sprijinul militar și politic al aliaților pentru Ucraina să continue până când războiul va fi câștigat.

„Am avut onoarea de a primi vizita Domnului Jonas Survila, Viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania și a Domnului Darius Semaška, Ambasadorul pentru Amenințări Hibride și Reziliență, Șeful Grupului Operativ pentru găzduirea Summitului NATO de la Vilnius din iulie 2023. La Vilnius, conceptele de descurajare și apărare trebuie să capete noi valori. Este esențial ca sprijinul militar și politic al Aliaților pentru Ucraina să continue până când războiul va fi câștigat. De asemenea, așteptăm cu nerăbdare ca Aliații să ofere, pe lângă sprijinul militar, susținerea politică multașteptată pentru Ucraina. Suntem extrem de interesați să sporim atenția NATO asupra dimensiunii hibride. Avem nevoie de o abordare integrată a Mării Negre la NATO. Împreună, prin unitate și cooperare, putem construi un viitor sigur și stabil. Mulțumim vizitatorilor noștri distinși pentru discuțiile inspirate și constructive, vom lucra împreună pentru aceste obiective comune” , a scris Andi Cristea pe pagina sa de Facebook.

Întâlnirea și discuțiile abordate în cadrul acesteia reflectă preocuparea comună a României și Lituaniei pentru securitatea și stabilitatea regiunii, precum și sprijinul acordat Ucrainei în fața amenințărilor și provocărilor actuale.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker