marți, 22 septembrie 2020

Ce spun reprezentanții Prefecturii despre abatorul din Rm. Sărat de la care s-ar fi aruncat resturi de animale pe un teren din vecinătate

La o lună de la controalele efectuate de polițiști și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Buzău pe un teren din apropierea unui abator de la ieșirea din Rm. Sărat spre Focșani unde au fost identificate deșeuri animaliere, reprezentanții Prefecturii vin cu informații despre societatea considerată responsabilă de focarul de infecție.

Readucem în atenția opiniei publice situația descoperită la societatea Global Pro Carm SRL din Râmnicu Sărat. La jumătate lunii trecute, în urma unor verificări au fost găsite în apropiere de sediul acestei firme tone de resturi animaliere, unele dintre ele îngropate, ce au făcut din întreaga zonă un focar de infecție, cu mirosuri greu de suportat de către locuitori. În urma primelor constatări, a fost demarată o anchetă a organelor competente, ale cărei rezultate vor deveni publice atunci când se va încheia.

În paralel, Instituția Prefectului a declanșat o serie de verificări pentru a stabili dacă societatea din Râmnicu Sărat își desfășoară activitatea respectând toate normele de mediu în vigoare, iar informațiile furnizate de către instituțiile abilitate arată că firma funcționează fără documente legale de o bună perioadă de timp.

Global Pro Carm  SRL are un contract de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare încheiat cu Compania de Apă SA Buzău, însă acordul de racordare la canalizare este expirat din luna februarie 2020 din cauza neîndeplinirii obligațiilor legale, cu privire la respectarea condițiilor de calitate a apei uzate evacuate. Compania de Apă a făcut repetate solicitări către societatea din Râmnicu Sărat în vederea actualizării acordului de racordare, însă nici până la această data nu au fost depuse documentele solicitate.

De asemenea, Global Pro Carm din Râmnicu Sărat funcționează fără acord de mediu din anul 2018. Agenția de Protecție a Mediului nu a eliberat autorizația de mediu dat fiind că din documentația depusă de societate lipsește acordul de racordare emis de operatorul rețelei de canalizare.

Având în vedere faptul că operatorul economic și-a desfășurat activitatea ilegal fără să fie deranjat de instituțiile cu competențe în verificarea legalității activității, Instituția Prefectului va pune la dispoziția organelor Statului toate aspectele semnalate„, se precizează într-un comunicat de presă remis de Instituția Prefectului.

Amintim că la jumătatea lunii iulie, echipe de poliţişti şi inspectori sanitar-veterinari au descins la un abator aflat la ieşirea din Râmnicu Sărat, spre Focşani. Aceştia au acţionat în urma unei sesizări primite de către Prefectura Buzău, în care se reclama faptul că resturi şi deşeuri de origine animală sunt aruncate pe un teren din spatele abatorului.

loading...
error: Content is protected !!