joi, 04 iunie 2020

Ce spun cei doi buzoieni din delegația României la Eurovision, înainte de plecarea la Tel Aviv

Echipa care reprezintă România la Eurovision, din care fac parte și doi buzoieni, a susținut o ultimă conferință de presă înainte de plecarea la Tel Aviv. Ester Peony va reprezenta țara noastră cu piesa „On a Sunday”, în competiția ce se va desfășura în Israel pe 14, 16 și 18 mai. Alături de Ester Peony din echipa România fac parte și buzoienii Petre Năstase, cel care semnează regia momentului prezentat pe scenă, și dansatorul Mircea Vlad.

Cei doi au vorbit presei înainte de plecarea în Israel. Bugetul întregului proiect se ridică la suma de aproximativ o sută de mii de euro.

„Toate elementele gra­fice, lumini, efecte speciale, sunt gata. Am primit un mail încurajator de la colegii din Tel Aviv pentru că le-a plăcut grafica. Așa cum am mai spus, am păstrat fotoliul, fiind integrat într-o poveste ­gra­fică specială. Eu cred foarte mult în această piesă, pentru căeste o piesă modernă, se integrează în trendul industriei muzicale moderne, așa că plecăm la drum cu ideea că vom face o figură frumoasă”, a spus încrezător regizorul buzoian Petre Năstase.

„Până acum ne-am dus la Eurovision ca niște săraci”

Până acum, țara care găzduia Eurovisionul impunea, de obicei, grafica momentelor susținute de participanții din diferite țări. „Va fi prima dată când mergem cu un conținut ­gra­fic foarte frumos. Spectacolul va avea trei componente – una muzicală, una coregraficăși una vizuală. Este prima dată când Televiziunea Românăa investit serios în efecte speciale de scenă. Este prima dată când au fost alocați mai mulți bani pentru show decât pentru delegație, față de anii trecuți, când mergeau 20 de oameni. Eu sunt fericit că am avut posibilitatea, în sfârșit, să bifez toate componentele, pentru că până acum ne-am dus ca niște săraci acolo. Nu te bagă nimeni în seamă dacă nu investești în show. Pentru că Eurovisionul este o mare afacere pentru cei care îl fac. Acum este produs de suedezi”, a mai declarat regizorul buzoian.

,,Sunt mândru că sunt buzoian, nu moldovean cum interpretează unii”

Celălalt buzoian, dan­satorul Mircea Vlad, se declară entuziasmat de echipa care merge la Eurovision, mai ales că implicarea lui la acest nivel este ca un vis împlinit.

„Eu dansez de zece ani, sunt mutat în București și sunt mândru că sunt buzoian, nu moldovean cum interpretează alții. Am plecat pe acest drum făcând street-dance, am încercat apoi și alte genuri, ca să devin un dansator cât mai complet și polivalent. Îmi place ce fac, mai ales când sunt în fața camerei, pentru că sunt în centrul atenției și nu mă feresc să spun chestia asta. Stau mult timp în sală, atât pentru dans cât și pentru antrenamentele mele, sunt chiar antrenor personal de un an de zile, iar pentru asta încerc să îmi mențin un stil de viață sănătos și echilibrat. Am emoții în ceea ce privește momentul nostru de la Eurovison, pentru că emoții am mereu când urc pe scenă, fie că în public sunt trei oameni sau 100.000 de oameni. emoții simți. Emoții transmiți”, a declarat Mircea Vlad.

Luni, delegația Ro­mâniei a ajuns la Tel Aviv, unde a avut loc și prima repetiție oficială. „Am avut o primă repetiție reușită, care a contribuit la cizelarea showului artiștilor noștri. Reacțiile jur­na­liștilor și ale fanilor sunt pozitive, spectacolul impresionează, iar Ester este într-o formă excepțională. Obiectivul nostru este ca, până la următoarea re­petiție, să clarificăm toate detaliile cu producătorii evenimentului”, a declarat Smaranda Vornicu, șefa delegației Ro­mâniei.

loading...
error: Content is protected !!