Educație

Ce se va întâmpla cu carnetul de note şi cu catalogul școlar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în continuare elevii vor primi note la şcoală, dar că mediile pe fiecare semestru nu sunt relevante, astfel că la finalul anului şcolar fiecare elev va avea o medie generală.

Întrebat sâmbătă, la Digi 24 dacă vor dispărea carnetul de note şi catalogul, Sorin Cîmpeanu a explicat: „Note se vor da, evaluările sumative finalizate prin note au rolul lor”.

Ministrul Educaţiei a declarat că nimeni nu l-a întrebat ce medii a avut pe un anumit semestru, astfel că urmează ca elevii să aibă medii la finalul anului şcolar: „Eu nici nu ştiu la ce a folosit media pe semestrul întâi. Nu m-a întrebat nimeni ce medie am avut pe semestrul întâi în clasa a IX-a, a X-a sau a XI-a, doar m-au întrebat de mediile generale, la vremea respectivă sau şi după. Deci micșorăm ponderea acestor note în sistem numeric, dar nu o eliminăm. E nevoie de medii generale la finalul fiecărui an şcolar, doar că ele vor rezulta în urma unui proces de evaluare gestionat de fiecare cadru didactic care îşi cunoaşte cel mai bine modul de construcţie a curicumului, care îşi cunoaşte şi elevii, este ajutat să îşi cunoască şi prin aceste evaluări standardizate şi s-ar putea să aibă o evaluare ritmică în aşa fel încât şa finalul anului şcolar vom avea şi note”, a declarat Cîmpeanu.

 

Articole similare