duminică, 09 august 2020

Ce școli se închid mâine în județul Buzău

UPDATE: În urmă cu puțin timp, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a anunțat că „mâine, 06.02.2020 se închid toate școlile din Județul Buzău. Codul roșu impune aceasta măsură”.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Codul roșu de vreme rea emis de Administrația Națională de Meteorologie a făcut ca autoritățile din Ialomița și Călărași să decidă închiderea școlilor pentru ziua de joi, 6 februarie. La nivelul Buzăului, județ aflat, de asemenea, sub incidența codului roșu, în urmă cu puțin timp s-a întrunit Comisia Specială pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-a discutat și posibilitatea suspendării cursurilor în unităţi de învăţământ.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Buzău împreună cu Prefectura Buzău au hotărât ca mâine, 6 februarie, să se suspende cursurile în toate școlile din municipiul Buzău, municipiul Rm. Sărat, precum și în toate școlile din zona de câmpie a județului, zonă ce ar urma să fie cea mai afectată de condițiile meteo. Potrivit inspectorului general al IȘJ Buzău, Florina Stoina, este vorba despre zeci de școli din zona de câmpie. „Ținem legătura în permanență cu directorii acestor școli. Am luat această decizie pentru că nu putem risca. Sunt mulți elevi care fac naveta, iar vântul puternic deja creează probleme, pot fi accidente, existând riscul întreruperii curentului electric”, a declarat pentru OPINIA Florina Stoian.

Județul Buzău se află sub avertizare meteorologică de cod roşu în intervalul 5 februarie, ora 18.00 – 06 februarie, ora 08.00, fenomene vizate fiind viscol puternic, rafale de peste 100-120 km/h, vizibilitate redusă spre zero.  De asemenea, în zona de munte a județului vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100-120 km/h. Acesta este motivul pentru care, în perioada de cod roşu vor exista tronsoane de drum închise.

 

loading...
error: Content is protected !!