Actualitate

Ce riscă cei care nu obțin un aviz ISU? În ce condiții este necesară autorizarea de securitate la incendiu?

Una din cele mai importante întrebări pe care și le pun administratorii de clădiri este aceea dacă le este sau nu necesar un aviz ISUAutorizația de securitate la incendiu și avizul ISU reprezintă documentele  administrative emise prin care se certifica îndeplinirea cerinței de securitate la incendiu în cazul construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări.

Din păcate, oamenii încă nu știu dacă au sau nu nevoie de un aviz ISU, cum îl pot obține și mai ales, ce se întâmplă dacă sunt prinși pe picior greșit.

Clădirile care au nevoie de aviz ISU

Pentru cei care se întreabă care sunt clădirile care necesită obținerea unui aviz ISU, pentru a ști dacă se încadrează sau nu în norme, răspunsul este concret. Orice clădire înalta și foarte înalta așa cum este definită prin lege, precum și clădirile locative cu 4 etaje și mansardă și lăcășurile de cult au nevoie de aviz ISU.

De asemenea, orice sediu al autorităților publice locale și centrale care dispun de o suprafață de peste 600 de metri pătrați și orice suprafață agrozootehnică sau agroindustrială ce depășește acest spațiu au nevoie de aviz ISU.

Fără doar și poate, și spațiile în care sunt depozitate substanțe inflamabil, și parcările cu mai mult de 10 locuri, spațiile comerciale și de alimentație publică necesită avizare ISU. În plus, centrele de învățământ, de supraveghere și de îngrijire a școlarilor și preșcolarilor, dar și gările, aeroporturile, stațiile de metrou și autogarile, pensiunile, hotelurile și spațiile HoReCa sunt încadrate în clădirile care au nevoie de aviz ISU.

Ce riscă cei care ignoră necesitatea obținerii avizului ISU?

Conform prevederilor legale la acest moment, localurile și spațiile comerciale, precum și spațiile încadrate în categoriile mai sus menționate care sunt puse în funcțiune fără a obține autorizația și avizul ISU sunt supuse aplicarea sancțiunilor contraventonale cu amenzi de zeci de mii de lei. Autorizația se obține destul de ușor, de aceea administratorii clădirilor nu au nicio scuză să nu facă demersurile necesare pentru a o obține.

Inspectorii ISU vor putea aplică amenzi cuprinse între 50000 și 100000 de lei și pot dispune chiar închiderea localurilor care încalcă legislația în ceea ce privește măsurile de securitate la incendiu.

Cum se poate obține avizul și autorizația ISU?

Grație ajutorului obținut de la o echipa specializată în acest domeniu, proprietarii clădirilor vor putea obține avizul ISU, echipa ocupându-se de tot. Practic, membrii echipei vor întocmi documentația și obține avizul de securitate la incendiu, documentația necesară autorizației de securitate la incendiu, oferind consultanță în perioada proiectării pentru a gestiona și a scdea costurile necesare implementării unor măsuri în domeniul securității la incendiu.

În plus, o echipa specializată va alcătui și un scenariu de securitate la incendiu și va acordă asistență tehnică de specialitate, va oferi expertiză tehnică și se va asigura că soluția oferită se încadrează în respectarea normelor și a bugetului clienților.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker