Actualitate

Ce recomandări au jandarmii pentru evenimentele sportive de astăzi

Astăzi vor avea loc două evenimente sportive, pentru care IJJ face câteva recomandări buzoienilor.

Primul  eveniment va avea loc, începând cu ora 15.00, pe stadionul din Limpeziș, unde se va desfășura partida de fotbal din Liga a 3-a dintre echipele A.C.S. Voința Limpeziș și A.F.C. Metalul Buzău.

Tot astăzi,  începând cu ora 18.00, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din muninicpiul Buzău, se va desfășura partida de handbal masculin din Liga Zimbrilor, dintre echipele A.C.S. H.C. Buzău 2012 și C.S.M. București.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor sportive ce vor avea loc, adresăm spectatorilor următoarele recomandări:

  • să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;
  • părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă, să nu se implice în acte care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competițiile sportive.

„Rămânem la datorie și reamintim cetățenilor că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea S.N.U.A.U. – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situația o impune”, este mesajul IJJ Buzău pentru buzoieni.

Articole similare