Economic

Ce planuri are râmniceanul Viorel Tudose pentru Getica 95 în 2024

Getica 95, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică, a ajuns în 2023 la 1,1 miliarde de lei afaceri, ocupând locul şapte în piaţa națională. Cel mai bun an pentru Getica 95 a fost în urmă cu doi ani, când furnizorul termina anul cu o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei.

Planurile pentru anul 2024 ale furnizorului de energie electrică Getica 95, deţinut de omul de afaceri Viorel Tudose, vizează administrarea capacităţilor de producţie, dar şi stocarea energiei electrice. „Planurile Getica sunt spre producţie. Avem în administrare capacităţi de producţie. Stocarea este iarăşi un plan şi construirea unor ferme de stocare. Acesta văd că este viitorul, dacă şi Guvernul României va adopta o lege în acest sens, pentru fermele de stocare, eu acolo văd şansa României de a urca foarte mult”, a spus Viorel Tudose, proprietar Getica 95, invitat în cadrul emisiunii ZF Live.

Cât despre dorința de a ajunge iarăși pe locul 1 în piața de furnizare a energiei electrică, Viorel Tudose susține că nu este neapărat o țintă, dar nici nu neagă faptul că se gândește să atingă din nou această performanță. „Să spun acum că nu mi-aș dori sau nu am un țel, aș fi ipocrit, dar am învățat puțin din greșelile trecutului. În 2021 am avut doar o plasă de siguranță și am crezut că este suficientă și necesară ca Getica să rămână acolo. Desfășurarea evenimentelor mi-a arătat că nu este. Acum, dacă m-aș gândi vreodată să ajung din nou acolo va trebui să am foarte multe plase de siguranță. Și definiția acestor plase de siguranță o dă fiecare în felul lui. Nu poți să te bați în permanență cu toată lumea”, a menționat Viorel Tudose pentru aceeași sursă.

Getica 95 a intrat în insolvență în anul 2021, dar după doi ani de zile procedura este închisă definitiv. „Soldul facturilor neîncasate se ducea atunci spre 250 milioane de lei, lucru care a determinat intrarea în insolvență. Odată cu încasarea facturilor am cerut imediat ieșirea din insolvență pentru că noi nu mai aveam de ce să rămânem în insolvență. Getica 95 stă în acest moment pe propria finanțare, băncile nu au deschis încă liniile de finanțare”, mai spune Tudose.

Cea mai importantă companie care nu a plătit facturile în anul 2021 a fost Metrorex, potrivit râmniceanului. Cât despre situația pe piața energiei electrice, Viorel Tudose susține că este destul de complicată.

SC GETICA 95 COM SRL, societate cu capital integral privat, a luat ființă în anul 1995, inițial ca operator pe piața de cereale, ulterior, în baza creșterii continue a cifrei de afaceri, lărgindu-și sfera de preocupări în domeniile îngrășămintelor chimice, procesării cerealelor și plantelor tehnice, producerii și comercializării nutrețurilor combinate pentru creșterea puilor și porcilor de carne și nu în ultimul rând al energiei – combustibili, gaze naturale și energie electrică.

SC GETICA 95 COM SRL operează pe piața de energie electrică din anul 2010, când a obținut licența de furnizare, iar pe piața gazelor naturale din 2012, fiind licențiată și în acest domeniu. GETICA 95 dispune de resurse ce garantează siguranța în alimentare la nivelul oricărui furnizor cu tradiție în domeniu și se ocupă de tot ce ține de schimbarea furnizorului, fără nici un cost suplimentar pentru dumneavoastră.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker