Sport

Ce a pățit un cuplu de arbitre acuzate că au favorizat Gloria în meciul cu Minaur Baia Mare

La finalul lunii noiembrie, Gloria Buzău, liderul Ligii Naționale de handbal feminin, s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Minaur Baia Mare, scor 31-30, la capătul unui meci „cu cântec”, scrie digisport.ro.

Oficialii clubului oaspete au fost total nemulțumiți de arbitrajul Marianei Agliceriu și al Mirabelei Turdean și au acuzat nu mai puțin de 35 de erori ale cuplului de arbitri, 28 în favoarea celor de la Gloria Buzău și 7 care au favorizat Minaur. Conducerea băimărencelor a folosit un clip video în care erau trecute în revistă toate greșelile de arbitraj și a depus un memoriu la Federația Română de Handbal, în vederea luării unor măsuri împotriva celor doi arbitri.

La ceva mai mult de o săptămână de la meciul respectiv, Comisia de Disciplină din cadrul FRH a analizat cazul și a luat decizia: Mariana Agliceriu și Mirabela Turdean au fost suspendate trei etape: Referitor la solicitarea de ratificare a Hotărârii Comisiei Centrale de Arbitrii nr. 17/05.12.2022, Comisia Centrală de Disciplină, constatând că sunt îndeplinite condițiile art. 25, în baza art. 2.2, raport la art. 26.3 lit.a) din Regulamentul Disciplinar al FRH, sezon competițional 2022-2023, admite cererea de ratificare și înscrie hotărârea în Registrul de Evidență Sancțiuni, după cum urmează: sancționarea cuplului de arbitrii AGLICERIU MARIANA/TURDEAN MIRABELA, delegați la jocul de Liga Națională – feminină, dintre echipele SCM GLORIA BUZĂU – CS MINAUR BAIA MARE, disputat la data de 28.11.2022, la Buzău, cu suspendare pentru 3 etape, începând cu data de 07.12.2022, conform art. 21 alin.2 lit.a) din Regulamentul de organizare și funcționare a CCA, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRH.

Chiar dacă a părăsit  EHF European League, Gloria Buzău are un parcurs fără greșeală în campionat, unde a adunat opt victorii din tot atâtea meciuri.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker