Actualitate

Ce ofertă au angajatorii buzoieni pentru „Bursa generală a locurilor de muncă 2023”

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Buzau organizează „Bursa generală a locurilor de muncă 2023”, vineri, 12 mai, începând cu ora 9.00.

Obiectivele pe care instituția le are de atins la acest eveniment sunt  în primul rând creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi crearea de noi oportunităţi pentru angajatori în identificarea potenţialilor viitori angajaţi, care prin experienţa şi abilităţile lor pot contribui la succesul activităţii economice. „Este cea mai importantă măsură activă privind creșterea gradului de ocupare a forței de muncă aflată într-o formă de evidență și plată și o oportunitate pentru angajatori, pentru a-și recruta forța de muncă necesară. De aceea, persoanele care au structura profesională compatibilă cu locurile de muncă oferite de angajatori și nu se vor prezena la standurile bursei vor fi scoase dintr-o formă de evidență și plată pentru refuz de loc de muncă; în medie pe zi sunt între 150 -200 locuri de muncă vacante, oferite de angajatori, care cu foarte mare greutate pot fi ocupate, fie datorită lipsei de calificare a forței de muncă existente într-o formă de evidență și plată la AJOFM Buzău, fie datorită imposibilității reale a acestei forțe de muncă de a aface naveta către aceste locuri de muncă ofertate. Acesta sunt și motivele pentru care de fiecare dată Bursa locurilor de muncă se desfășoară în fiecare bazin de ocupare al județului Buzău, astfel încât drumul către acești angajatori să fie cât mai scurt”, a declarat  Ionel Tociu, director executiv al AJOFM Buzau.

Structura de locuri de muncă ofertată de angajatori, arată până la această oră astfel: 45 de locuri pentru agent asigurare, șase locuri de muncă ajutor de bucătar, trei locuri de muncă ajutor ospătar, trei locuri de muncă asistent manager, șapte locuri de muncă pentru postul de bucătar.  Ea  va suferi modificări în sensul suplimentării ei până în ziua desfășurării evenimentului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker