Sport

Ce mai contează un eșec? Mergem, totuși, la baraj

Gloria a făcut un meci slab în ultima etapă pe Ghencea, cu CSA Steaua. Gazdele au deschis scorul încă din minutul 7, prin Drăghici, după o combinație cu Chunchukov care a făcut șah-mat apărarea buzoiană. Gloria a revenit repede în joc, egalând prin Dudu, în minutul 24. Egalitatea a durat doar nouă minute, întrucât Chipirliu a transformat un penalty obținut de Adrian Ilie, la faultul lui Greu. Steliștii au intrat la cabine cu un avantaj și mai solid, întrucât chiar înainte de pauză Pacionel a majorat scorul la 3 la 1. Banca Gloriei începea deja să tragă cu urechea la ce se întâmpla la Galați, acolo unde Dejul, cu o victorie, putea să-i fure Buzăului locul de play-off.

Imediat după reluare, s-a făcut 4 la 1, Chunhukov reluând din șase metri, cu capul, o centrare a metronomului Adi Popa. Meciul era jucat. Gloria a redus din diferență cu 25 de minute înainte de final, prin Godwin. Nemarcat la 10 metri, atacantul cu alură de pivot a fructificat centrarea lui Robert Sălceanu. Tot Godwin a avut ocazia de a-și trece în cont dubla, dar a reluat pe lângă, cu capul, în minutul 69. Până la final, Gloria a încercat, dar nu a putut, dominarea de conjunctură fiind sterilă, fără multe ocazii de gol.

Din fericire, Oțelul a învins, 1 la 0, dintr-un penalty transformat în minutul 70 de Gorovei, astfel că emoțiile s-au risipit pentru buzoieni, eșecul cu Steaua nemaicontând în economia play-off-ului. Jocul Gloriei ridică, totuși, semne serioase de întrebare, mai ales că urmează un baraj cu o echipă din primul eșalon, UTA pornind clar cu statutul favoritei.

Rămâne de văzut cum va pregăti Mihalcea o întâlnire cu o echipă mai experimentată, cu un potențial fizic superior și, nu în ultimul rând, cu un „vulpoi” la timonă, în persoana lui Mircea Rednic. În cele patru partide pe banca Bătrânei Doamne, fostul internațional a reușit să obțină opt puncte, să termine pe 7 în play-out și să evite duelul șoc împotriva fostei sale echipe, Dinamo București.

FC Argeș vs Dinamo și Gloria Buzău vs UTA sunt cele două duble confruntări în barajul pentru Superligă. Prima întâlnire va avea loc sâmbătă, 27 mai, de la ora 20.30, iar a doua  luni, 29 mai, ora 20.00. Returul are loc pe 3 și 5 iunie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker