Educație

Ce licee din județ nu au candidați la Bacalaureat

2.600 de absolvenți de liceu buzoieni sunt așteptați să susțină examenul maturității programat să înceapă la finalul acestei luni. Inspectoratul Școlar Județean Buzău a stabilit deja 18 centre de examen în județ și arondarea liceelor și colegiilor la aceste centre.

Cei mai mulți absolvenți înscriși la bacalaureat sunt la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, unde 307 tineri vor susține examenul maturității. Urmează Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”, unde sunt înscriși 260 de candidați, și Colegiul Economic, cu 240 de candidați. Tot aici vor susține examenul de bacalaureat și cinci absolvenți ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere. De asemenea, în centrul de examen organizat la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” vor susține bacalaureatul 252 de candidați, 17 dintre ei fiind de la Liceul „Prima School”. Cei mai puțini candidați, 30 la număr, sunt la Liceul Tehnologic „Victor Frunză” din Râmnicu Sărat.

Sunt însă și licee din județ care, deși sunt arondate unor centre de examen, nu au candidați la bacalaureat. Este cazul Liceului Tehnologic din Vernești, arondat Liceului Agricol din Buzău, și  Liceul Tehnologic „I.A. Rădulescu Pogoneanu” din Pogoanele, arondat centrului de examen organizat la Liceul Teoretic din orașul Pogoanele unde, pe lângă cei 46 de absolvenți proprii, vor mai susține examenul și doi absolvenți de la Liceul Tehnologic din Rușețu.

Tot doi candidați sunt și de la Liceul Tehnologic din Lopătari, a­ceștia urmând să susțină probele bacalaureatului la Colegiul Tehnic din municipiul Buzău, iar alți doi de la Liceul Tehnologic din Pătârlagele, aceștia urmând să susțină examenul la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele.

Toate acestea sunt licee tehnologice care nu au avut, anul acesta, clase de a XII-a. S-au înscris doar câțiva elevi din seriile anterioare care au promovat câteva probe și acum vor să susțină și restul probelor care le asigură diploma de Bacalaureat.

Examenul maturității va debuta în 28 iunie, cu prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română. Primele rezultate ale probelor scrise se vor afișa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeași zi, până la ora 18.00, se vor putea depune contestațiile. Rezultatele finale se vor afișa pe 9 iulie.

Vezi pe AICI centrele de examen pentru Bacalaureatul 2021

Articole similare