Actualitate

Caz de tâlhărie rezolvat în zece minute de câinele de urmă Rik

Un tânăr din Ulmeni, tâlhar de meserie, care azi noapte a bătut și jefuit un bătrân singur, a fost prins în timp record datorită câinelui polițist Rik.

S-a întâmplat în jurul orei 23.00, un bărbat cerând la scurt timp ajutor la 112. Acesta a anunțat că tatăl său, în vâstă de 81 de ani, fusese tâlhărit de o persoană necunoscută care a intrat în casa bătrânului și a început să scotocească printre bunuri. Proprietarul  s-a trezit însă și l-a surprins pe individ. Ca să scape, tânărul l-a lovit pe bătrân și apoi a fugit cu o geantă în care erau 3000 lei.  Polițiștii nu au venit singuri la casa bătrânului ci însoțiți și de câinele de urmă Rik care i-a dus pe polițiști, în zece minute, direct la casa tâlharului, cazul fiind rezolvat într-o oră și 30 de minute de la sesizare.

De îndată, la faţa locului a fost direcţionată o echipă mixtă, din care a făcut parte şi câinele de urmă Rik, cu sprijinul căruia s-a reuşit identificarea, la scurt timp, a bănuitului de săvârșirea infracțiunii. Rik a preluat urma și i-a dus pe polițiști direct la imobilul bănuitului, la o distanță de aproximativ 1000 m. Tânărul ar fi profitat de faptul că persoana vătămată, un localnic în vârstă de 81 de ani, a lăsat ușa imobilului deschisă pe timpul nopţii şi ar fi pătruns în imobil în timp ce bătrânul dormea. Fiind surprins de proprietar în momentul actului infracţional, tânărul ar fi exercitat acte de violenţă asupra bărbatului și i-ar fi sustras o geantă în care era suma de 3000 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului”, anunță IPJ Buzău.

Tânărul, de 23 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, iar ulterior instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău  de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Individul are la activ numeroase fapte de acest fel comise în perioada minoratului. După una dintre tâlhării a stat în comă jumătate de an după ce proprietarul imobilului prăduit, pe care îl credea plecat de acasă, l-a surprins în casă și l-a lovit în cap cu o sapă.

Rik este ciobănescul german „moștenit” de fiul polițistului alături de care a făcut carieră în Poliția buzoiană despre care OPINIA a scris AICI

Articole similare

error: Continut protejat!!