vineri, 03 iulie 2020

Ce indicaţii a primit prefectul Carmen Ichim de la ministrul Internelor pentru organizarea predării materialelor după vot

Se fac ultimele pregătiri la Buzău pentru organizarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de duminică, 24 noiembrie.

La nivelul Prefecturii s-a pus la punct un plan de acţiune astfel încât să fie evitată aglomeraţia la depunerea buletinelor de vot şi-a celorlalte materiale folosite în timpul procesului electoral, aşa cum s-a întâmplat la primul tur, pe 10 noiembrie.

,,Am făcut o analiză după primul tur. Mai multe secţii de votare, cam 150, au venit în acelaţi timp, s-a produs o aglomerare acolo unde avem primirea, la BEJ. Am făcut o hartă, am despărţit operatorii care vor preda în altă sală, tot în acest imobil, tabletele către STS, am organizat ca preşedintele şi locţiitorii să meargă în sala de Consiliu Judeţean. Inspectoratul de Jandarmi va veni cu garduri, ca să prevenim totuşi, vor fi amplasate deasupra acestor coridoare formate”, a informat prefectul Carmen Ichim ieri la videoconferinţa organizată la MAI pentru pregătirea alegerilor de duminică. Ministrul Vela i-a atras atenţia reprezentantului Guvernului din teritoriu să nu folosească garduri.

,,Facem coridoare, ca la aeroport. Îi îndrumăm foarte frumos ca să existe puţină civilizaţie”, a replicat prefectul.

,,Atunci folosiţi expresia <stabilim trasee>”, a adăugat ministrul de Interne.

Sute de persoane s-au îmbrâncit în noaptea primului tur al alegerilor pentru a depune la Biroul Electoral Judeţean procesele verbale în urma votului. Îmbulzeala s-a produs aproape de miezul nopţii, la intrarea în Sala Mare a Consiliului Judeţean. Unei persoane i s-a făcut rău şi a fost nevoie să fie solicitat un echipaj SMURD. De asemenea, o femeie gravidă a fost scoasă din mulţime de un jandarm şi direcţionată spre o altă intrare unde nu era ­aglo­meraţie. Pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete, autorităţile au dispus noi măsuri pentru noaptea de duminică spre luni.

loading...
error: Content is protected !!