Educație

Ce fel de cărți alegi pentru premiul școlar? Iată recomandările LIBREX!

Foarte puțin timp ne mai desparte de finalul anului școlar și emoțiile sunt din ce în ce mai mari, mai ales pentru elevii din ciclul primar. Aceștia așteaptă cu nerăbdare să vadă ce rezultate au avut, să afle dacă primesc vreun premiu și să viseze la premiul I și la coroniță. După cum știi deja, elevii din ciclul primar, mai ales cei de la clasa pregătitoare și de la clasa 1, primesc și cărți, pe lângă diploma pentru premiu și eventual coroniță. Cărțile sunt fie alese de către învățătoare și fiecare copil primește aceleași cărți, fie alese de către părinți. La fiecare clasa se procedează diferit, însă dacă și tu ai un școlar în clasele primare și vei avea nevoie să alegi cărțile pentru premiu, în continuare avem câteva recomandări pentru tine. Este vorba despre cele mai frumoase cărți pentru copii de la LIBREX, de care cu siguranță se va bucura și copilul tău. Citește în continuare și descopera cartile pentru copii pe care le considerăm ideale pentru o astfel de ocazie!

1.    Enciclopedia vizuală a copiilor: Planeta Pamant

Din bibliotecile școlarilor nu trebuie să lipsească enciclopediile, așa că prima recomandare este această superbă colecție despre Planeta Pământ. Enciclopedia cuprinde fotografii impresionante și informații prețioase despre Sistemul Solar și Pământ, de la începutul formării acestora și până în prezent. Copilul va învăța despre roci, minerale, munți, râuri, oceane, despre zonele climatice, despre oameni și așa mai departe.

2.    Aventurile lui Sherlock Holmes

Copiii sunt pasionați de mistere și de rezolvarea acestora, așa că nu puteam să nu îți recomandăm șl această carte. Este o carte adaptată pentru copii, care prezintă diverse întâmplări prin care trec doctor Watson și Sherlock Holmes pentru a rezolva diverse mistere. În carte, copiii vor găsi diverse provocări, printre care: unde este rubinul albastru? Ce era banda pătată? Cine făcea parte din Liga Roșcaților? Cine este Irene Adler? Toate acestea și nu numai pot fi deslușite de către copii citind cartea.

3.    Caietul. Roman ilustrat pentru copiii care cresc mari. Vol. 2

Ultima recomandare din această serie este o carte superbă, potrivită pentru fetițele și băiețeii începând cu vârsta de 7 ani. Această carte scrisă de către îndrăgita autoare Ioana Chicet-Macoveiciuc va oferi răspunsuri la diverse întrebări pe care cei mici le au. Spre exemplu, de ce sunt fetele diferite de băieți? Ce înseamnă o persoană de încredere? Este obligatoriu ca toți adulții să aibă copii? Cartea este ideală pentru că îi ajută pe părinți să răspundă la cele mai dificile întrebări și pe copii să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu ei pe perioada creșterii și maturizării.

În încheiere, sperăm ca aceste recomandări să îți fie de folos, iar dacă vrei să vezi și alte cărți pentru copii, te sfătuim să intri pe site-ul Librex și să alegi ceea ce crezi că ar prefera copilul tău!

(Sursa foto: https://unsplash.com/photos/162ppyjclxM)

 

 

Articole similare