Actualitate

Ce economie face județul Buzău prin comasarea alegerilor

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a anunțat care sunt cheltuielile României pentru organizarea alegerilor din acest an. Boloş a explicat că, prin comasarea alegerilor, se face o economie de două miliarde de lei, subliniind că „orice economie este binevenită”: „Noi, în bugetul de stat, am avut pentru cele patru runde de alegeri bugetat aproape patru miliarde de lei. Deci comasarea aduce această economie la buget. Oricum, în perioada aceasta în care ne uităm la orice leu pe care îl cheltuim, orice tip de economie care apare, inclusiv cea de natură bugetară şi cum este aceasta cu comasarea alegerilor, este binevenită”, a afirmat Marcel Boloş, luni seară, la Digi 24.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat, miercurea trecută, că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, astfel că europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie. Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a explicat că partidul pe care îl conduce şi PSD vor merge pe listă comună la europarlamentare şi pe listă proprie la cele locale. La rândul său, Marcel Ciolacu a explicat că, în această variantă, cele două partide pot face faţă valului extremist, iar decizia comasării nu este una împotriva democraţiei, ci pentru democraţie.

La nivelul județului Buzău vor fi, conform Autorității Electorale Permanente, 426 secții de votare, reprezentând  2,26 procente din cele  18.846 de la nivelul întregii țări. În mod procentual, suma care rezultă drept economie la nivelul județului este de aproximativ 45,200 milioane lei, adică circa 9 milioane euro.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker