Administrație

Ce drumuri județene vor intra în reabilitare

Pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Județean, din 30 martie, se află câteva proiecte ce privesc drumurile județene și intervențiile care urmează să se facă pe anumite tronsoane. Astfel, tronsoane din DJ 220, care tranzitează comunele Cochirleanca și Zărnești, vor fi date în administrarea autorităților locale, pentru a fi realizate lucrări de amenajare a trotuarelor, conform unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Consiliul Local al comunei Cochirleanca a solicitat darea în administrare pe o perioadă de trei ani a unor tronsoane din drumul județean (DJ) 220, situate în intravilanul satelor Boboc și Cochirleanca, în vederea amenajării trotuarelor. Consiliului local al comunei Zărnești a solicitat darea în administrare a unui tronson din DJ 220, în suprafață de 1.088,3 mp, situat în intravilanul satului Fundeni, cu destinația de trotuare și rigole de preluare a apelor pluviale. În acest caz, darea în administrare se solicită pe o perioadă de doi ani.

Și drumul către Vulcanii Noroioși va fi refăcut, iar autoritățile au aprobat documentația tehnico-economică, faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, aferentă obiectivului „Modernizare drum județean pentru acces Vulcanii Noroioși DJ 102F km 0+000-8+800 și DJ 220A, km 0+000-5+800, Sătuc-Policiori-Vulcanii Noroioși, Județul Buzău”.

„Prin modernizarea tronsoanelor de drumuri județene DJ 102 F km 0+000 – 8+800 și DJ 220 A km 0+000 – 5+705, se va asigura un confort sporit de circulație, o siguranță în exploatare, favorizând totodată dezvoltarea turismului rural, zona beneficiind de un potențial turistic natural deosebit. Singura cale de acces către și dinspre Rezervația Naturală Vulcanii Noroioși sunt tronsoanele de drumuri județene studiate, drum care în anotimpurile cu precipitații abundente devin aproape impracticabile, iar în caz de forță majoră (incendiu, calamități naturale, accidente etc.), în care este necesar a se interveni cu mijloace de transport și echipamente adecvate (pompieri, poliție, salvare), acestea nu pot acționa în timp util, fapt care poate conduce la o întârziere deosebit de mare, care în unele cazuri poate fi fatală locuitorilor județului și nu numai”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Județean.

Durata de realizare a investiției este de 36 luni, iar valoarea totală, inclusiv TVA, este de 312.596.875,68 lei. Numeroasele lucrări de intervenție vor avea ca scop nu doar creșterea siguranței rutiere, ci și a confortului participanților la trafic, iar starea proastă din prezent a drumului către obiectivul turistic este cunoscută printre cei care tranzitează zona.

„Datorită lipsei întreținerii, vegetația a crescut pe acostamente împiedicând astfel scurgerea laterală a apelor, acestea curgând sau băltind în lungul drumurilor locale în timpul ploilor abundente. Lipsesc podețe pentru scurgerea și evacuarea apelor pluviale, iar acolo unde sunt întâlnite, acestea nu au lățimea suficientă, sunt colmatate, nu au camere de cădere, nu au timpane etc. Datorită inconvenientelor enumerate, circulația vehiculelor și a pietonilor se desfășoară necorespunzător din punct de vedere al siguranței și confortului, necesitând modernizarea drumurilor prin asfaltare”, se mai menționează în documentul Consiliului Județean.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker