Economic

Ce covoare se potrivesc pentru o locuință modern amenajată?

Covoarele ocupă topul preferințelor utilizatorilor în materie de elemente decorative. Covoarele potrivite au darul de a schimba aspectul unei încăperi și de a conferi un plus de confort ambientului. Poți să jonglezi cu formele, cromatica, imprimeurile sau modul în care îl așezi pe pardoseală.

Covorul, idee inspirată pentru design-uri mereu diferite

În amenajările interioare, imprimeurile sunt elementele care oferă valoare covorului respectiv. Dacă ai o canapea cu imprimeu bogat, sau tapete cu modele pentru pereți, atunci optează pentru un covor monocrom.

În camerele mici poți așeza un covor monocrom sau cu modele ornamentale supradimensionate. Pentru livingurile rustice, alege un model cu animal print, iar pentru camerele minimaliste, orientează-te către covoarele cu modele geometrice.

Criterii esențiale pentru alegerea covorului ideal

Care sunt aspectele de luat în calcul pentru a avea garanția că noul covor este o investiție pe termen lung?

  • Dimensiunea camerei – într-o cameră mică, se va plasa un covor de mărime mare, cu aspect uniform, pentru a nu crea spații de delimitare a pardoselii. Camerele spațioase sunt avantajate de covoarele mici și amplasate în zone cu rol special, sau de un covor mare, așezat în centru;
  • Culoarea – cromatica trebuie aleasă în funcție de stilul de amenajare și de nuanța pereților. Covoarele puternic colorate se utilizează în stiluri de amenajare mai speciale, precum stilul rustic, boho chic, shabby chic, dar mai rar în amenajările moderne. Dacă nu preferi neapărat contrastele puternice, atunci folosește nuanțe diferite în același ton, combinat la rândul său cu nuanțe nude, de gri, bej, alb sau negru. Pentru interioare vesele, sau camera copiilor, achiziționează covoare copii în nuanțe complementare cercului cromatic, dar ai grijă la integrarea lor în decor. Camerele minimaliste sunt completate perfect de covoare în tonuri de negru și alb, combinate cu diverse nuanțe de gri sau bej;
  • Materialul – materialul trebuie să fie rezistent traficului, să nu adune praf și să își conserve aspectul și proprietățile cât mai mult timp. De exemplu, covoarele din polipropilenă nu rețin umiditatea și praful, cele din poliester se curăță și se usucă rapid, iar modelele din bumbac se curăță manual, nu acumulează praf și protejează de alergii;
  • Zona de utilizare – pentru spațiile cu trafic intens precum livingul sau holul, trebuie să se opteze pentru un covor mai mare decât cel din dormitor, cu un design care să rezoneze cu ansamblul, dotat cu un material calitativ și rezistent la curățări frecvente.

Alegerea covoarelor în funcție de formă

Covoarele rotunde sunt adecvate pentru camerele dreptunghiulare (camerele de copii),  dinning room-uri cu mese rotunde, holuri sau pentru zone în care se dorește o delimitare de spațiu.

Covoarele ovale sunt inspirate pentru zonele de dinning room sau pentru spațiul din fața șemineelor.

Covoarele dreptunghiulare și modelele pătrate se bucură de popularitate maximă, întrucât sunt compatibile cu orice stil de design interior.

Aplicând acest ghid de sfaturi de bază, vei găsi alături de Kondela, covorul potrivit fiecărui tip de încăpere din locuința ta.

Sursa de imagine: Procreators / Shutterstock.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker