Politic

În ce condiții părăsește Ciolacu șefia PSD. Ce așteptări are de la Romașcanu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus membrilor partidului care au participat sâmbătă la conferinţa de alegeri a conducerii organizaţiei judeţene Satu Mare că, dacă PSD nu câştigă toate cele patru rânduri de alegeri de anul acesta, va pleca din fruntea partidului. El spune că şi-ar dori să nu fie exclus din PSD şi dă asigurări că nu îşi va înfiinţa altă formaţiune politică, aşa cum au făcut unii dintre predecesorii săi.

„Este un an provocator anul 2024. Un an unde categoric că îmi doresc ca PSD să câştige toate rândurile de alegeri. Categoric că dacă nu le câştigăm, plec acasă (…) La un moment dat, toate funcţiile sunt vremelnice, durează mai puţin sau mai lung (…) Eu, Marcel Ciolacu nu aş fi realizat nimic şi nu aş fi stat în fruntea partidului peste trei ani de zile dacă nu aş fi avut cea mai bună echipă din istoria PSD. Ăsta este adevărul (…) Asta este politica! Nu ne trebuie niciun consilier care să ne spună când e momentul să faci pasul, lateral sau înapoi. Cu adevărat, mi-aş dori să nu mă excludeţi, fiindcă eu am înţeles aceste reguli, dar sunt nişte reguli care ţin de bun simţ. Nu există liderul maxim, s-au dus acele poveşti! PSD a fost puternic în momentul în care a avut echipe puternice”, a afirmat Marcel Ciolacu sâmbătă, la Satu Mare.

Ciolacu a mai spus că nu îşi va înfiinţa alt partid chiar dacă va fi exclus din PSD: „Am promis că nu am să-mi fac un partid după ce colegii mei or să mă excludă din partid, fiindcă, de obicei, aşa facem cu preşedinţii partidului. Dar eu o să mă ţin tare şi îmi pun speranţele în Lucian Romaşcanu că o să mă ţină măcar preşedinte de onoare la Buzău”, a mai spus Ciolacu în acelaşi discurs.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker