joi, 26 noiembrie 2020

Ce captură au făcut jandarmii montani

În ultima perioadă, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău au constatat mai multe fapte de natură contravențională prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Pentru aceste fapte  ei au aplicat amenzi în valoare de 2500 lei și a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 5,5 mc masă lemnoasă.

Cea mai recentă acțiune a jandarmilor soldată cu confiscarea lemnului și aplicare de amendă a avut loc în data de 16 noiembrie 2020, pe timpul executării misiunilor specifice de către un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca. Jandarmii au observat faptul că un ansamblu de vehicule (cap tractor și remorcă) a executat două transporturi de material lemnos, iar în aplicația IWOODTRACKING figura cu un singur aviz de însoțire emis. Jandarmii au efectuat verificări și au constatat că era transportată o cantitate de 43,36 mc masă lemnoasă, fapt pentru care „au fost întocmite actele de sesizare privind săvârșirea infracțiunii de transport material lemnos peste cantitatea de 10 mc fără a avea documente de proveniență, fapta prevăzută de art. 68, alin 2^1 din legea 46/2008(Codul Silvic)”, transmite Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.

A mai fost dispusă și măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos și a ansamblului de vehicule folosit pentru transport.

În această operațiune, pentru oprirea autovehiculului și stabilirea cantității de material lemnos, jandarmii au fost sprijiniți de lucrători din cadrul I.P.J. Buzău și Ocolul Silvic Cislău.

 

În perioada următoare, jandarmii buzoieni vor intensifica astfel de acțiuni, independent sau în cooperare cu celelalte instituții, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în ceea ce privește circulația materialului lemnos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!