Actualitate

Ce amendă a primit o familie din Vrancea care a aruncat gunoaie în Crâng

Buzăul se pare că a devenit un punct de atracție pentru aruncarea gunoaielor, după cum o demonstrează întâmplările din ultimele zile, iar Poliția Locală a dat de urma unei familii din Vrancea care s-a gândit să-și arunce gunoaiele la marginea Pădurii Crâng, pe partea dinspre Șoseaua de Centură. Mai apoi, aceștia și-au continuat drumul spre casă nestingheriți, până când au fost contactați de polițiștii locali care au găsit, printre numeroasele gunoaie, și o factură cu ajutorul căreia i-au putut identifica pe responsabili.

Vrâncenii s-au întors din drum cât să-și ridice „recompensa”, o amendă de 10.000 lei, precum și participarea, alături de echipa de salubritate, la strângerea mizeriei pe care au lăsat-o în urmă.

Gunoaie multe și pe marginea drumurilor

Nu este un caz singular, însă, iar Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a constatat cu dezamăgire că atitudinea oamenilor față de aruncarea gunoaielor nu este una pozitivă, judecând după cantitățile mari de deșeuri strânse de pe marginea drumurilor naționale. Din păcate, dincolo de a fi un gest de poluare a mediului, acest lucru pune și o etichetă nefastă românilor, din punctul de vedere al turiștilor străini care tranzitează zonele.

„Imaginile zilei au fost transmise de angajații SDN Buzău. Tone de gunoi sunt adunate zilnic din parcările și de pe marginea drumurilor naționale. Concluzia este că, din păcate, nu putem spera la o țară curată și civilizată atât timp cât unii dintre participanții la trafic consideră că rețeaua de drumuri naționale este un imens tomberon. Trist este că și turiștii străini care ne vizitează sau tranzitează țara văd aceleași imagini…”, a transmis DRDP Buzău.

De parcă aceste fapte nu ar fi fost de ajuns, zilele trecute, Garda de Mediu Constanța a interzis importul a circa 33 de tone de deșeuri de polistiren presat în baloți, sosite în Portul Constanța Sud. Deșeurile au fost expediate de o firmă din Israel și urmau să ajungă la o societate din județul Buzău.

Un comentariu

  1. Sa vedeti mormanele de gunoaie de pe marginea drumurilor judetene, drumeagurilor dintre ele, de pe marginea si din rauri, parauri, garle… e dezastru! Am vazut niste „neni” care prestau pentru ajutorul social, strangeau gunoaiele de pe marginea unui parau – le aruncau in apa, cica se opresc mai jos si le strang de acolo… Te doare mintea!!!

Articole similare