luni, 28 septembrie 2020

Câți elevi buzoieni nu au posibilitatea să facă școală online

La nivelul întregii țări, aproximativ 250.000 de elevi nu au acum acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online. Pentru ei, școlile și inspectoratele trebuie să găsească alte soluții până la încheierea anului școlar, iar până la toamnă, la începerea noului an școlar, ministerul ar trebui să facă achiziții și să le asigure și lor acces la internet.

Situația nu este mai bună nici la nivelul județului Buzău. Potrivit unui raport al Inspectoratului Școlar Județean, dintre cei peste 63.000 de copii înscriși în rețeaua școlară din județ, peste 7.000 nu au posibilitatea de a continua cursurile în modul impus de starea de urgență.

În aceste condiții, fiecare instituție de învățământ trebuie să identifice copiii care nu au nicio posibilitate de a continua școala în sistem online, să transmită primăriilor aceste date, iar primăriile să acorde, din bugetul local, sprijin financiar pentru achiziționarea de tablete sau calculatoare.

Pe de altă parte, există și cadre didactice care nu au acces la tehnologie, iar mi­nistrul Educației, Monica Anisie, așteaptă din partea inspectoratelor școlare și o situație în acest sens.

Anisie a mai declarat că școala trebuie să fie pregătită pentru un al doilea val al epidemiei de ­coro­navirus, inclusiv pentru posibilitatea ca orele să se desfășoare în conti­nuare doar online începând din toamnă, în funcție de ce vor recomanda epidemiologii.

loading...
error: Content is protected !!