Administrație

Câți buzoieni au fost sancționați pentru ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități

Locurile de parcare puține din municipiul Buzău, comparativ cu numărul tot mai mare al autovehiculelor, au făcut ca unii buzoieni să uite de buna creștere și să lase să iasă la suprafață o trăsătură de caracter condamnabilă. Este vorba despre cei ce ocupă abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, deși acestea sunt și marcate corespunzător, tocmai pentru a fi ușor de recunoscut de către șoferi. Doar pentru că locul este liber nu înseamnă că acesta este și disponibil, ci se adresează exclusiv persoanelor cu dizabilități.

Nu toți buzoienii au înțeles mesajul, din câte se vede cu ochiul liber, pentru că polițiștii locali au aplicat, de la începutul anului și până acum, 110 sancțiuni contravenționale șoferilor care au parcat pe aceste locuri dedicate, după cum a transmis primarul Constantin Toma: „În anul 2023, polițiștii locali au constatat și aplicat 110 sancțiuni contravenționale pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități”.

Cele mai multe astfel de încălcări ale legii au fost semnalate în parcările supermarketurilor sau ale centrelor comerciale din oraș, după cum arată sesizările primite de edil pe platforma Buzău City Report. Nu doar primarului i se aduc la cunoștință astfel de fapte, ci și pe rețelele de socializare buzoienii vigilenți au publicat fotografii cu șoferi care lasă mașinile pe locuri care nu le sunt destinate.

Cei ce au tendința să parcheze astfel trebuie să știe că amenzile nu sunt de neglijat, iar „conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea se completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, după cum a transmis Poliția Română.

Articole similare