sâmbătă, 30 mai 2020

Câți bani vor primi de la Guvern elevii buzoieni care au luat 10 la Bac și la Evaluarea Națională

Absolvenții clasei a VIII-a și cei de liceu care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și, respe­ctiv, la examenul de Bacalaureat 2019 vor fi recompensați de Guvern. Propunerea aparține Ministerului Educației care a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern. Elevii de 10 de la Evaluarea Națională vor primi fiecare suma de 1.000 de lei, iar cei de la Bac – 3.000 de lei.

La nivelul județului Buzău, anul acesta 11 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională și patru absolvenți de liceu au obținut media 10 la Bacalaureat.

Proiectul de hotărâre prevede „acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a – 2019 și la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019”.

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în ­va­loare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a – 2019. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în ­va­loare de 3000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la exa­menul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019”, se arată în document.

Recompense pentru 235 de absolvenți de liceu și 459 de absolvenți de clasa a VIII-a

Conform notei de fundamentare a proiectului, vor beneficia de „stimulentele financiare” 235 de absolvenți de liceu care au obținut nota 10 la Bacalaureat (după contestații, Ministerul Educației anunțase că un număr de 224 de candidați au obținut media 10) și 459 de absolvenți de clasa a VIII-a cu media 10 la Evaluarea Națională.

„Prezentul proiect de act normativ urmărește crearea cadrului normativ al ­sti­mulării performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar, răspunzând cerințelor actuale determinate de schimbările produse în legislația și practica națională și internațională. În anul 2019, un număr de 235 absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, iar 459 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la evaluarea națională. Ținând cont că este vorba de tineri absolvenți de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învățătură, care au toate șansele să continue să obțină performanțe în învățământul liceal, respectiv în învăță­mântul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional și personal. În contextul menționat anterior, apreciem că performanța lor este excepțională și ­me­rită evidențiată, stimulată și celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor și o invitație către întreaga populație școlară la un învă­țământ de performanță înaltă”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

loading...
error: Content is protected !!