Actualitate

Cătălin Moroșanu despre Gala de kickboxing de la Buzău: „Va fi una profesionistă, nu de amatori”

Un eveniment de amploare va avea loc la Buzău peste o lună, pe 24 iunie, a anunțat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, la o conferință de presă pe care a susținut-o alături de bine-cunoscutul sportiv Cătălin Moroșanu. Gala Dynamite Fighting Show, aflată la a cincisprezecea ediție, va fi organizată, de această dată, la Buzău, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, iar autoritățile anunță participarea unor nume mari din lumea kickboxingului românesc și de peste hotare.

Pe lângă acestea, Cătălin Moroșanu va participa și la o campanie educativă, derulată în mai multe școli din Buzău, unde le va vorbi copiilor atât despre importanța sportului și a educației, cât și despre fenomenul de bullying, a cărui victimă a fost el însuși. Buzoienii care vor să îl vadă pe luptătorul român, o pot face și la Buzău Fest/Zilele Chișinăului, Cătălin Moroșanu menționând că a acceptat invitația președintelui Consiliului Județean de a participa la festival.

Eveniment sportiv de amploare și promovare turistică

Petre Emanoil Neagu s-a arătat încântat de viitorul eveniment și a spus că, pe lângă latura sa sportivă, va avea și una de promovare turistică. Acesta a anunțat că se vor filma mai multe spoturi publicitare în care vor fi incluse și obiective turistice din Buzău, precum Vulcanii Noroioși sau Tabăra de sculptură de la Măgura, dar și imagini reprezentative din municipiu. În plus, nici acoperirea televizată a evenimentului nu este de ignorat, iar mediatizarea va fi destul de mare, atât prin transmisiunile live ale luptelor pe Pro TV, cât și pe platformele rețelelor de socializare.

„Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor de la noi din municipiu. Cu această ocazie, noi suntem parteneri în acest proiect, promovăm și județul Buzău în mass media și, în special, prin postul de televiziune Pro Tv. Vor fi și anumite evenimente, vom face filmări, se vor promova anumite locuri mirifice din județul Buzău, mă refer aici la Vulcanii Noroioși. Vor fi multe spoturi, vor fi și multe transmisii la Pro TV, la orele de maximă audiență se vor da aceste spoturi. Nu mai spun că gala va fi transmisă în direct la Pro TV. Lucrul cel mai important este că o să avem și un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, prin care se vor face deplasări la licee din municipiul și din județul Buzău. Se va sta de vorbă cu copiii de acolo, ca să poată să realizeze că și prin sport, și prin educație, poți ajunge acolo unde trebuie”, a spus președintele Neagu.

La rândul său, Cătălin Moroșanu a avut cuvinte de laudă la adresa orașului, amintindu-și cu drag de o victorie obținută într-o luptă la Buzău. Și sportivul român vede Gala care va urma drept un eveniment important din punct de vedere turistic, care va atrage atenția nu doar asupra orașului, ci a întregului județ. „Pentru mine Buzăul are o însemnătate destul de mare. Acum câțiva ani m-am luptat aici și am avut și o victorie. Mereu îmi amintesc cu plăcere de primirea pe care am avut-o. Avem a cincisprezecea ediție a Dynamite Fighting Show. Avem patru ediții pe an și am organizat aceste evenimente în toate orașele României. A venit și rândul Buzăului. Aici este o zonă de intersecție și poziționarea acestui oraș ajută foarte mult să aducem spectatori din toată România. Pentru oraș, ca și interacțiune turistică, pentru economia locală, contează foarte mult faptul că oamenii vin în Buzău, văd orașul, se cazează la hoteluri, iar toată această interacțiune duce la un lucru pozitiv”, a mărturisit Cătălin Moroșanu.

Cine se va bate la Gala Dynamite Fighting Show

Nume mari ale kickboxingului național și internațional vor veni la Buzău, printre care legendarul campion francez Freddy Kemayo, triplul campion mondial Bogdan Stoica, Sebastian Cozmâncă, Florin Lambagiu sau buzoianul Andrei Andreescu. Totodată, pe lângă transmisiunile live la televiziuni mari din țară, evenimentul va fi transmis și la un post TV popular din SUA, NBC Sports, dar și la un post TV din Polonia.

Freddy Kemayo va veni la Buzău în perioada imediat următoare pentru a filma spotul publicitar al evenimentului și, cu această ocazie, va avea și o întâlnire cu fanii. În cadrul evenimentului Dynamite Fighting Show, campionul francez se va lupta cu românul Sebastian Cozmâncă.

„Ceea ce vom face la acest eveniment va fi ceva extraordinar. Va fi o gală profesionistă de kickboxing, deci nu va fi gală de amatori. Va fi transmisă în direct pe PRO Arena și în delay pe Pro TV. Vom avea cap de afiș pe legendarul campion Freddy Kemayo, cred că toată lumea îl știe. Va veni în Buzău cu o lună de zile înainte, pentru că vom filma un spot publicitar de promovare a județului Buzău și atunci îi vom arăta orașul și va face poze cu toți fanii. El se va lupta cu românul Sebastian Cozmâncă, neînvins din 2017. Va fi un meci foarte mare. De asemenea, main event îl vom avea pe triplul campion mondial Bogdan Stoica, iar la sfârșitul săptămânii vom afla și adversarul. Îl vom avea și pe Florin Lambagiu, denumit Rambo, se va lupta cu turcul Burak Unal, foarte puternic. Va fi o luptă între turci și moldoveni, ne întoarcem în istorie. Vor fi opt confruntări internaționale, ne vin luptători din toată Europa. Va fi un eveniment internațional, vom avea expunere, pe lângă cea națională… Evenimentul va fi transmis pe NBC Sports în America. De asemenea, vom avea o platformă, la o televiziune din Polonia. Deci, clar că acest eveniment va depăși granițele țării noastre și vom încerca să-l ducem la un nivel foarte, foarte mare”, a spus Cătălin Moroșanu.

Campanie anti-bullying în mai multe școli din județ

Cătălin Moroșanu va merge în trei licee din județ, unde le va vorbi copiilor nu numai despre sport, ci și despre fenomenul de bullying, atât de des întâlnit în școli și cu care s-a confruntat chiar și el, la un moment dat. Acesta a mărtuisit că sportul a reprezentat mai mult decât o activitate fizică și că i-a modelat definitiv caracterul, insuflându-i încrederea și ambiția de care avea nevoie să reușească.

La sfârșitul lunii mai, pe data de 30, sportivul se va afla la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele, iar pe 31 mai, la Liceul Teoretic Pogoanele și la Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” din Buzău, unde le va vorbi copiilor despre diverse lucruri legate de sport și le va povesti din experiențele sale de viață.

„Facem această campanie anti-bullying pentru că și eu am fost o victimă a bullying-ului, când eram mic, în liceu. Pe mine sportul m-a ajutat să îmi depășesc aceste temeri și să mă regăsesc. Din acest motiv, mergem în licee să încercăm să discutăm cu copiii, să le dăm încrederea că pot să depășească aceste momente. Până la urmă, sportul, în general, creează un individ puternic, responsabil, care știe ce înseamnă munca, înfrângerea, victoria. De astfel de indivizi are nevoie țara noastră. Consider că datoria mea este să dăruiesc înapoi ce am primit. Sperăm ca această campanie să fie un succes!”, a mai spus Cătălin Moroșanu.

Articole similare