Actualitate

Cât de aproape este Buzăul față de limita de cazuri COVID-19 impusă pentru redeschiderea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor

Începând de mâine, 1 septembrie, restaurantele, cafenelele se vor redeschide în interiorul clă­dirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare. Guvernul a impus o limită de cazuri per județ pentru ca aceste unități să poată fi redeschise. Potrivit, hotnews.ro care citează Graphs.ro, momentan toate ju­de­țele se încadrează, însă unele sunt destul de aproape de limita autorităților. Printre acestea se re­găsește și Buzăul.

Mai exact, Guvernul prevede ca începând cu data de 1 septembrie 2020 să se deschidă restaurantelor și cafenelelor în in­teriorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori. Județul Buzău, potrivit Graphs.ro, înregistrează 1 caz la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile (33% din limită).

Doar patru județe depășesc Buzăul în ceea ce privește numărul de cazuri: Prahova (1,38 cazuri /1.000 locuitori), Brăila (1,18 cazuri /1.000 locuitori), București (1,11 /1.000 locuitori) și Bihor (1,08/1.000 locuitori).

Potrivit regulilor stabilite de Guvern, administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă.

Legea prevede că se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă, dar a crescut numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Ce prevede Hotărârea de Guvern privind reluarea unor activități. Documentul poate fi consultat AICI

Articole similare