Actualitate

Cât costă un kilogram de căpșuni de Buzău

Căpșunele românești au ajuns deja în piețe iar prețul lor este mai ridicat comparativ cu cele aduse din străinătate. La Buzău, de exemplu, doi producători care au găsit o metodă inedită pentru a avea recoltă pe toată perioada anului, vând un kilogram cu 30 de lei.

„O seră pe 5.000 de metri pătraţi, complet automatizată, produce în Buzău, indiferent de anotimp, căpşuni. Proprietarii ei, Andra și Cătălin, erau studenţi în anul doi la Agronomie când, îndrumaţi de un profesor, au decis să-și deschidă afacerea, după un model împrumutat de la francezi. Totul este controlat printr-o aplicaţie, care poate fi accesată şi de la distanţă”, scrie observator.ro.

Fructele nu cresc în sol, ci într-un amestec făcut din coajă de nucă de cocos. Şi nu au nici dăunători. De pe plantaţia lor făcută cu fonduri europene, Andra şi Cătălin culeg acum aproape 4 tone de căpşuni în fiecare lună pe care le livrează în mai multe supermarketuri. Un kilogram costă 30 de lei.

Un kilogram se vinde cu 40 de lei. Cu 10 lei mai mult faţă de fructele aduse din Grecia sau Turcia. În pieţele din Bucureşti, un kilogram de căpşuni româneşti variază între 15 şi 20 de lei. Preţul fructelor româneşti va scădea pe măsură ce pe piaţă va apărea şi marfă din plantaţiile descoperite.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker